Ajankohtaista

18.5.2016 11.30

Hyrian yt-neuvotteluiden tulos: irtisanomisten tilalle löydettiin pääosin pehmeämpiä keinoja

Hyria konsernin huhtikuussa aloitettujen yhteistoimintaneuvotteluiden ensimmäinen vaihe on päättynyt. Hyrian yt-neuvottelut toteutetaan kahdessa osassa: ensimmäinen vaiheen neuvotteluiden kohteena oli osa koulutusosastoista. Elokuussa alkavassa toisessa vaiheessa tarkastellaan myös tukipalveluita. Hyrian palveluksessa on 442 henkilöä.

Neuvotteluiden taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt, jotka johtuvat ensisijaisesti varautumisesta ammatillisen koulutuksen rahoituksen vähenemiseen. Julkisen rahoituksen leikkauksesta johtuva säästötavoite on Hyrian osalta lähivuosina noin kolme miljoonaa euroa. Ensimmäisen vaiheen henkilöstövaikutuksiksi arvioitiin neuvottelujen alkaessa noin 50 henkilötyövuotta.

Yt-neuvottelujen tuloksena irtisanomisia tulee vain viisi, joista kolmelle tarjotaan uutta työtehtävää. Pääosa vähennyksistä saadaan määräaikaisten työsuhteiden päättymisen seurauksena sekä luonnollisen poistuman kautta.  Näiden yhteenlaskettu vaikutus on noin 38 henkilötyövuotta. Alkuvuodelle 2017 on luvassa myös lomautuksia 10 henkilötyövuoden verran. Näillä järjestelyillä säästetään noin 2,4 miljoonaa euroa vuosina 2016 - 2017.

”Yt-neuvottelut sujuivat hyvässä ja rakentavassa hengessä. Olen helpottunut ja tyytyväinen lopputulokseen, jossa suuremmilta irtisanomisilta vältyttiin. Hyria kantaa vastuunsa työnantajana ja irtisanomiset ovat viimeinen keino säästöjen hakemisessa.  Olemme kehittäneet toimintaamme aktiivisesti jo vuosia eikä kehittämistyö lopu tähän. Myös henkilökunta on osallistunut kiitettävän aktiivisesti säästötalkoisiin ja ideoinut uusia toimintatapoja sekä tulolähteitä”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Vaittinen. 

 

Lisätietoja: Pekka Vaittinen, toimitusjohtaja, Hyria koulutus Oy ja Hyria aikuiskoulutus Oy, pekka.vaittinen@hyria.fi, puh. 040 749 3816


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.