Ajankohtaista

1.6.2017 15.55

Hyrian yt-neuvotteluiden tulos: asiakkaan saama hyöty kasvaa säästöistä huolimatta

Hyria konsernin huhtikuussa aloitetut, koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Alustavien suunnitelmien mukaan työnantajan harkitsemat toimenpiteet toteutetaan todennäköisesti neljässä vaiheessa vuosien 2017 ja 2018 aikana niin, että neuvottelutuloksen mukaiset toimenpiteet on kokonaisuudessaan toteutettu 31.12.2018 mennessä.

Neuvotteluiden taustalla ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt, jotka johtuvat ensisijaisesti ammatillisen koulutuksen rahoituksen vähenemisestä. Hyrian osalta rahoitus vähenee kuluvana vuonna noin 14% eli lähes viisi miljoonaa euroa. Suunnitelluilla järjestelyillä pyritään noin miljoonan euron säästöön vuosina 2017 ja 2018. Yt-neuvotteluiden henkilöstövaikutuksiksi arvioitiin neuvottelujen alkaessa noin 20 henkilötyövuotta. Yt-neuvottelujen ensimmäisen vaiheen tuloksena vuonna 2017 irtisanomisia tulee 15. Suurimmalle osalle tarjotaan uutta työtehtävää. Lisäksi Hyriassa on avoinna niin paljon työpaikkoja, että todellisuudessa henkilötyövuosien määrä lisääntyy kahdella. 

Hyria pitää lupauksensa tarjota asiakkaalle enemmän vähemmällä

Hyriassa on parhaillaan käynnissä strategiatyö, jonka yksi painopistealue on ”enemmän vähemmällä”. Hyriassa tämä tarkoittaa mm. uudenlaista pedagogista ohjauksen ja opettamisen toteutusmallia. ”Uusi toimintamallimme rakentuu opettajien ja ammatillisten ohjaajien osaamisen entistä monipuolisemmalle hyödyntämiselle. Käytäntö on toimiva, meillä on kokemusta siitä jo vuosien ajalta ja kiitosta on tullut sekä opiskelijoilta että omalta henkilöstöltä”, kertoo toimitusjohtaja Pekka Vaittinen.

Vuosina 2017 ja 2018 tehtävien toimenpiteiden ansiosta opiskelijan saama ohjauksen määrä lisääntyy huomattavasti, jopa neljänneksen. Lukuina tämä tarkoittaa noin 11 000 tuntia lisää kontaktiaikaa vuodessa, viikkotasolla ohjauksen määrä kasvaa noin 5 tuntia per viikko per ryhmä.

”Yt-neuvottelut sujuivat OAJ:n ja JHL:n kanssa hyvässä ja rakentavassa hengessä. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen, joka hyödyttää ensisijassa opiskelijoitamme. Vaikka rahoituksen määrä vähenee, asiakkaan Hyriasta saama hyöty ja osaaminen kasvavat”, summaa Vaittinen.

Lisätietoja:

Pekka Vaittinen, johtava rehtori, toimitusjohtaja, Hyria koulutus Oy ja Hyria aikuiskoulutus Oy
pekka.vaittinen(at)hyria.fi
Puh. 040 749 3816


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.