Ajankohtaista

16.3.2018 8.05

Hyrian vetovoimaisuus yhteishaussa kasvoi

Yhteishaku toisen asteen koulutukseen päättyi tiistaina 13.3. Alustavien tulosten mukaan Hyrian 804 opiskelupaikkaa kohti tuli kaikkiaan 2977 hakutoivetta, joista ensisijaisia hakijoita oli 842. Hyrian vetovoimaisuus, eli ensisijaiset hakijat per aloituspaikka (1,05), nousi viime vuoteen (0,89) verrattuna.    

”Olemme todella tyytyväisiä yhteishaun lopputulokseen”, kertoo Hyrian rehtori Tuula Kortelainen. ”Ammatilliseen koulutukseen on kohdistunut viime aikoina myös paljon negatiivista julkisuutta, mm. suuret rahoitusleikkaukset. On hienoa huomata, että se ei ole murentanut ammatillisen koulutuksen tai Hyrian vetovoimaa. Edellisvuosien tapaan toiselle asteelle siirtyvä ikäluokka on jälleen pienentynyt, mutta se ei myöskään näy hakijamäärissä tänä vuonna.”

Eläintenhoitajan koulutus jälleen Hyrian suosituin

Edellisvuosien tapaan Hyrian suosituimpana koulutuksena jatkoi eläintenhoitajan koulutus, jossa  koulutuksen aloituspaikkaa kohden oli yli kolme ensisijaista hakijaa. Seuraavaksi suosituimmat koulutukset olivat mediapalvelujen toteuttaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, putkiasentaja ja kuvallisen ilmaisun toteuttaja. Määrällisesti eniten ensisijaisia hakijoita keräsivät lähihoitajan, parturi-kampaajan, kosmetologin ja eläintenhoitajan koulutukset.

Yhteishaun tulokset julkaistaan 14.6.

Koulutukseen hyväksytyt saavat valintakirjeen aikaisintaan 14.6. Tulokset julkaistaan myös Hyrian internetsivuilla niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa. Saatu opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 28.6.

Opiskelupaikkoja haettavana edelleen

”Jos nuori jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, ei peli ole suinkaan pelattu”, muistuttaa Tuula Kortelainen.  ”Hyriassa on tarjolla runsaasti opiskelupaikkoja ja jokaiselle löytyy varmasti koulutus. Opiskelupaikkoja eri tutkintoihin on haettavana Hyrian kotisivujen kautta ns. jatkuvassa haussa ja opiskelupaikkojen tilanne elää pitkälle syksyyn.”

Esimerkiksi syksyllä Hyvinkäällä alkavassa uudessa matkailualan perustutkinnossa, jossa voi kouluttautua matkailupalveluiden tuottajaksi tai vastaanottovirkailijaksi on vielä opiskelupaikkoja. ”Koulutus keräsi ensimmäisellä hakukerralla vielä suhteellisen vähän hakijoita, vaikka Sveitsiin on rakentunut varsinainen tapahtumatuotannon ja matkailun keskittymä,” ihmettelee Tuula Kortelainen.

Yhteishaun jälkeen hakuun tulee myös ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava VALMA-koulutus. VALMA:n hakuaika on 22.5. - 24.7. Koulutuksessa parannetaan opiskeluvalmiuksia, tutustutaan eri koulutusvaihtoehtoihin ja ammatteihin sekä harjoitellaan arjen taitoja. VALMA-koulutukseen haetaan Opintopolku-palvelun kautta. Myös VALMA alkaa elokuussa.  

Lisätietoja

Hyria koulutus, rehtori Tuula Kortelainen
tuula.kortelainen(at)hyria.fi
Puh. 040 834 9904

 Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.