Ajankohtaista

31.5.2012 11.02

Hyrian ravintola-alalle esitetään sertifikaattia

Hyrian matkailu-, ravitsemis- ja talousalalla Sakonkadulla suoritettiin perjantaina 25.5.2012 oppilaitosten kestävän kehityksen (keke) sertifikaattiin tähtäävä auditointi. Auditoinnin teki OKKA säätiön virallinen auditoija Aino Airaksinen. Loppuyhteenvedossa Aino kertoi esittävänsä sertifikaatin myöntämistä Hyrian MARAn nuorten koulutukselle.

Keke-auditointipäivään osallistuivat aloituskokouksessa alan opettajien lisäksi matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö Anna-Helena Holmströn-Savolainen, opetuspalvelujohtaja Markku Loiskekoski sekä kestävää kehitystä koordinoiva Juulia Tuominen. Sen jälkeen auditointi eteni haastatteluin ja tutustumiskierroksella alan oppimisympäristöihin. Työ kestävän kehityksen tekemiseksi näkyväksi toki jatkuu, mutta nyt yksi tavoite on saavutettu. Sertifikaatin pitäminen voimassa velvoittaa arvioimaan vuosittain toimintaa ja kehittämään sitä edelleen.

Hyrian matkailu-, ravitsemis- ja talousala on mukana syksyllä 2011 käynnistyneessä KEKEserti –hankkeessa. Kestävän kehityksen toimintasuunnitelmien ja sertifiointien edistäminen ammatillisissa oppilaitoksissa –hankkeen  (KEKEserti) avulla viedään eteenpäin Hyrian  keke-työtä sekä kehitetään mukana olevien alojen opetusta ja toimintoja kohti kestävän kehityksen sertifiointia. Hankkeessa ovat mukana myös Hyrian nuorten koulutuksen auto- ja logistiikka-ala sekä liiketalous sekä tieto- ja viestintätekniikka. Hyrian luonto- ja ympäristöalan kestävän kehityksen kurssilaiset ovat auttaneet kevään aikana kyseisiä aloja keke-itsearvioinneissa (sertifiointiin liittyvä teemojen arviointi) saaden näin samalla todellisia esimerkkejä omiin keke-opintoihinsa.

KEKEserti -hanketta koordinoi Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto SAMIedu ja Hyrian lisäksi siinä ovat mukana Koulutuskeskus Salpaus, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä, OKKA-säätiö ja Osuuskunta Eco-One. Hanketta rahoittaa opetushallitus ja se jatkuu vuoden 2012 loppuun asti.
Hyrian kestävän kehityksen ohjelmaan kirjattuna tavoitteena on ulottaa sertifiointi koskemaan koko oppilaitosta vuoteen 2020 mennessä.

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle myönnettävä sertifikaatti on jo toinen Hyrian saama kestävän kehityksen sertifikaatti. Hyrian Hyvinkään luonnonvara- ja ympäristöalan yksikölle myönnettiin kestävän kehityksen sertifikaatti syksyllä 2012. Seuraavia sertifioitavia aloja tulevat olemaan auto- ja logistiikka-ala sekä liiketalous sekä tieto- ja viestintätekniikka jo syksyllä 2012.

Lisätietoja

Hyria koulutus
matkailu-, ravitsemis- ja talousala, nuorten koulutus
koulutuspäällikkö
Anna-Helena Holmström-Savolainen
puh. 050 415 3678

kestävä kehitys
kehittämissuunnittelija
Juulia Tuominen
puh. 0400 884 973
s.postit etunimi.sukunimi(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.