Ajankohtaista

1.10.2010 11.52

Hyrian opiskelijat mukana Vanhusten viikon tapahtumissa

Vanhusten viikkoa vietetään hyvinvoinnin, hemmottelun ja ulkoilun merkeissä

Hyrian opiskelijat mukana Vanhusten viikon tapahtumissa


Valtakunnallinen Vanhusten viikko järjestetään 3.-10.10.2010. Hyria koulutuksen hyvinvoinnin osaamisalue osallistuu vanhusten viikon toteutukseen seuraavasti:


Ti 5.10 klo 10-14 Järjestökeskus Onnensillassa Hyrian opiskelijat ovat mukana järjestämässä hyvinvoinnin teemapäivää. Tapahtumaan odotetaan n. 300 kävijää. Ohjelmassa on seuraavaa:

  • hiusalan opiskelijat tekevät päähierontaa, pikakampauksia, antavat ohjausta ja neuvontaa hiusten ja päänahan hoitoon sekä myyvät tuotteita
  • lähihoitajaopiskelijat (sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelman opiskelijat) tekevät verenpaineen ja verensokerin mittauksia ja antavat ohjausta/neuvontaa sydän- ja verisuonisairauksien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, diabeteksen hoitoon/ennaltaehkäisyyn ja suoliston hyvinvointiin.
  • matkailu-, ravitsemus- ja talousalan opiskelijat ohjaavat terveellisen ruokavalion toteuttamisessa, tekevät maistiaisia sydänystävällisistä tuotteista, neuvovat, miten em. sairauksia voidaan hoitaa tai ennaltaehkäistä ruokavaliolla.
  • Palvelubussi kiertää Hyvinkäällä palvelubussireittiä ja poimii matkustajia kyytiin kotiovilta. Opiskelijat ovat avustamassa bussiin liikkumisessa.

To 7.10 Kauppalankadun yksikön lähihoitajaopiskelijat jalkautuvat vanhainkoteihin ja palvelutaloihin. Kaikilla, myös lähiseudulla asuvilla vanhuksilla, on mahdollisuus osallistua ohjattuun ulkoiluun. Osa opiskelijoista jää vanhainkoteihin pitämään vuodepotilaille seuraa.

  • Palvelubussi hoitaa Hyvinkää saliin Kristallitanssien kuljetuksia. Opiskelijat ovat avustamassa bussiin liikkumisessa.

Yhteistyössä Hyvinkään Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n kanssa ohjelmaa on seuraavasti:

  • hoitoavustajaopiskelijat vierailevat hyvinkääläisten omaishoitajien tukemiseksi omaishoitajien perheissä. Apua tarjotaan ulkoiluun, leivontaan, asiointi- ja kaupassakäyntiin, pihan syystöihin ja virkistystehtäviin.

Hyrian hyvinvoinnin osaamisalueella koulutetaan ammattilaisia, jotka valmistuttuaan työskentelevät ihmisläheisissä ja asiakaspalvelua vaativissa työtehtävissä. Oppilaitoksessta valmistuu mm. lähihoitajia, parturi-kampaajia, kokkeja, tarjoilijoita, kodinhuoltajia, laitoshuoltajia.  Tärkeä osa oppimista ovat työpaikoilla tehtävät työssäoppimisjaksot sekä erilaiset yhdessä työpaikkojen kanssa toteutettavat tapahtumat, joissa opittuja taitoja päästään toteuttamaan aidoissa asiakastilanteissa. Erityisesti sosiaali- ja terveysala sekä palvelusektori kaipaavat jatkossa uusia osaavia ja ammattitaitoisia työntekijöitä, joten näissä ammateissa työtä on tarjolla myös tulevaisuudessa.


Lisätietoja

Hyria koulutus

koulutuspäällikkö sosiaali- ja terveysala, aikuiskoulutus

Mari Vartiainen, puh. 040 836 0679, mari.vartiainen(at)hyria.fi


koulutuspäällikkö, sosiaali- ja terveysala,  nuorten koulutus

Minna Tuomi, puh. 050 415 3491 minna.tuomi(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.