Ajankohtaista

27.11.2018 8.00

Hyrian opiskelijalle AMKE ry:n maahanmuuttajastipendi

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry myönsi kuusi stipendiä esimerkillisille maahanmuuttajaopiskelijoille. Stipendin suuruus on 500€. Valinnassa painotettiin erityisesti kansainvälisyyttä, suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta Suomessa ja ammatillisessa koulutuksessa sekä menestystä ammatillisen koulutuksen tavoitteiden saavuttamisessa.

Hyrian opiskelija, Rohullah Karimi on yksi maahanmuuttajastipendin saaneista. Rohullah on 22-vuotias ja hän on syntynyt Kabulissa, Afganistanissa. Rohullah Karimi on positiivinen ja aktiivinen uussuomalainen nuori, joka on hoitanut opiskelunsa esimerkillisesti. Hän on kotoutunut Suomeen erinomaisesti ja hänellä on runsaasti kantasuomalaisia ystäviä.

Rohullahin perhe isä, äiti ja kaksi alakouluikäistä sisarusta, tuli Suomeen pakolaisena tammikuussa 2016, ja Rohullah tuli yksin hieman heidän jälkeensä. Isoveli oli kuollut väkivaltaisuuksissa Kabulissa ennen perheen pakoa. Perhe oli hengenvaarassa erityisesti isän ammatin (englannin kielen opettaja) vuoksi.

Rohullah sai suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen keväällä 2017 Riihimäen aikuislukiosta. Syksyllä 2017 hän aloitti ammatilliset opinnot Hyriassa. Rohullah suorittaa kaksoistutkintoa eli opiskelee samaan aikaan datanomiksi ja ylioppilaaksi. Rohullah on menestynyt opinnoissaan hyvin, vaikka perheen tilanne on ollut stressaava. Hänen tavoitteensa on valmistua etuajassa ja jatkaa opiskelua insinööriksi ammattikorkeakoulussa. 

Rohullah on opiskellut poikkeuksellisen nopeasti suomen kielen ja tulee sillä jo erittäin hyvin toimeen. Hän on aloittanut myös ruotsin kielen opiskelun tavoitteenaan senkin sujuva taito. Rohullah on käynyt Suomessa autokoulun ja saanut ajokortin keväällä 2018.

RohullahKarimi
Rohullah Karimi. Kuva: Joona Eteläaho


Rohullah on ollut osa-aikaisessa työssä syksystä 2016 alkaen. Tällä hetkellä hän työskentelee opiskelunsa ohella henkilökohtaisena avustajana sekä tekee ohjelmoinnin harjoittelutyötä. Rohullah pelaa amerikkalaista jalkapalloa Hyvinkää Falconsin riveissä. Lisäksi hän käyttää vähäistä vapaa-aikaansa vapaaehtoistyöhön afgaaninuorten kotoutumisen tukemiseksi ja toimii tarvittaessa myös tulkkina.

Hyrian opettaja Sirpa Mazarakis on ylpeä opiskelijastaan: ”Rohullah on esimerkillinen ICT-alan opiskelija. Hän on kiinnostunut alasta ja opettelee aktiivisesti uusia asioita. Opintojen alussa hän kertoi olevansa erityisen kiinnostunut ohjelmoinnista. Viime kesäksi Rohullah saikin työharjoittelupaikan ohjelmistoyrityksestä ja suoritti samalla opintojaan. Se nopeuttaa hänen valmistumistaan. Olemme onnekkaita ja ylpeitä, kun Rohullah on meidän opiskelijamme!” toteaa Sirpa Mazarakis lopuksi.


Lisätietoja:

Hyria koulutus, rehtori Tuula Kortelainen
tuula.kortelainen(at)hyria.fi
040 834 9904

Hyria koulutus, tietojenkäsittelyn ja tietoliikenteen opettaja Sirpa Mazarakis
sirpa.mazarakis(at)hyria.fi
050 415 5599


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.