Ajankohtaista

10.12.2014 8.32

Hyrian NettiTV starttaa lähetykset

Hyrian uuden NettiTV::n lähetykset alkavat perjantaina 12.12.2014 klo 10. Kyseessä on av-viestinnän toisen vuosikurssin peruskoulupohjaisen linjan opiskelijoiden opettaja Kari Hämäläisen johdolla  ideoima ja toteuttama säännöllisesti lähetettäväksi suunniteltu ohjelma. Opettajan ja oppilaiden lisäksi tuotantotiimiin kuuluu studiomestari, joka toimii opettajan apuna ohjelmantuotannossa.

Ohjelmaa pääsee seuraamaan osoitteesta www.videokirjastot.fi/hyria. Jatkossa ohjelma näytetään säännöllisesti perjantaisin klo 10.00 ja uusintana seuraavalla viikolla tiistaina klo 15.00. 

NettiTv käynnistettiin AUVI13R luokan työssäoppimisjaksolla joka alkoi 1.12.2014. Työssäoppimisjaksolla opiskelijat tekevät NettiTV-ohjelmaa aamusta iltaan.

Ensimmäisessä ohjelmassa pääsemme kurkistamaan opiskelijoiden maailman ajankohtaisiin asioihin, kuten kakkupohjan tekoon. Niksi-nurkassa saamme vinkkejä arjen pulmiin ja tietysti myös huumori kukkii parin hauskan sketsiin voimin. Muitakin aiheita on, mutta ne näkee sitten lähetyksestä.

NettiTV:n toteutus vaati pitkän pohjatyön

Idea tämän kaltaiseen ohjelmatuotantoon heräsi vuosia sitten, toteaa Hämäläinen. Kun aloitin Hyriassa opettajana noin puolitoista vuotta sitten, heitin idean koulutuspäällikkö Maija Pihkolalle. Hän innostui asiasta heti ja esitteli sen Hyrian johdolle.

Pelkkä innostus ei riittänyt, vaan TV-studio vaati modernisoinnin. Kesä 2013 meni TV-ohjaamossa ja laitehuoneessa. Laitteisto, kaapeloinnit ja reititykset piti uusia. Nyt studio on toiminnan kannalta valmis. Kun on kyseessä TV-ohjaamo ja studio, se ei ole ihan valmis koskaan. Tekniikka menee hurjaa vauhtia eteenpäin ja ajan hermolla on pysyttävä, toteaa Hämäläinen.    

Käytännön työ on tehokasta oppimista

On erityisen hienoa tehdä tällaista isompaa juttua, kun ei ole aikaisemmin päässyt tekemään. Yllättävää oli ajan hallinta lähinnä siksi, etten ollut huomioinut kuinka paljon TV-ohjelman teko vie aikaa, toteaa Amanda Grundström AUVI13R-luokalta.

TV-ohjelman teko kiinnostaa erityisesti Tuomas Ahosta. En ole tottunut tämän kaltaisiin aikatauluihin ja NettiTV:ssä deadline tulee vastaan todella yllättäen, Ahonen hämmästelee.

Opiskelijat ovat suhtautuneet NettiTV:hen todella innokkaasti, ottaen huomioon, että kukaan heistä ei ole aikaisemmin tehnyt ohjelmatuotantoa. Oppimisen kannalta tämän kaltainen toiminta on erittäin hyvä. Olen varma, että kuluvan jakson jälkeen jokainen nyt TV-studiolla oleva opiskelija hallitsee TV-työn osa-alueet huomattavasti paremmin kuin  aiemmin, jolloin on painotettu teoriaopintoihin ja harjoitusohjelmien tekoon. Toki nytkin on mukana teoriaopetus, mutta harjoitusten sijaan onkin sitten ihan oikeaa ohjelmatuotantoa, toteaa opettaja Kari Hämäläinen.

Monipuoliset taidot parantavat opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia

Voit lähettää vinkkejä tuleviin ohjelmiin Hyrian ajankohtaisista asioista opettaja Kari Hämäläiselle. Kaikki ohjelmaideat ovat tervetulleita.

Mitä monipuolisemmin opiskelijat pääsevät toteuttamaan omaa luovuuttaan, sitä parempi heille. Ala on vaativa ja mitä monipuolisemmat taidot koulusta päästyään omaa, sen parempi mahdollisuus on myös työllistyä. Mediakenttä on laajentunut netin myötä huomattavasti. Olen itse työskennellyt tähän mennessä koko urani Yleisradiossa ja MTV:llä, mutta nykyisin netti on hyvä mahdollisuus nuorille, uusille alan ammattilaisille, toteaa opettaja Kari Hämäläinen.

Lisätietoja

Kari Hämäläinen, opettaja, av-viestintä
puh. 050 360 9262
kari.hamalainen (at) hyria.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.