Ajankohtaista

28.11.2014 8.49

Hyrian luonnonvara- ja ympäristöala uusinta-auditoitiin kestävässä kehityksessä

Hyrian Hyvinkään Uudenmaankatu 249:n luonnonvara- ja ympäristöala uusinta-auditoitiin marraskuussa OKKA-säätiön (Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö)  toimesta. Alalle on myönnetty OKKA-säätiön kestävän kehityksen sertifikaatti vuonna 2011. Uusinta-auditointi tehdään kolmen vuoden välein. Uutena tutkintona mukaan tuli nyt puutarhatalouden perustutkinto. Auditoijana toimi Erja Mähönen Miljöönääri Oy:stä.

Auditoija näki vahvuuksina mm. Hyrian pitkäaikaisen kestävän kehityksen työn ja keke-asioiden yhdistämisen oppilaitoksen toimintajärjestelmään sekä sen, että yksikössä on rakennettu Hyrian keke-ohjelman pohjalta oma toimenpidesuunnitelma, jota myös opiskelijat ovat olleet mukana suunnittelemassa. Myös luonto- ja ympäristöalan opiskelijoiden hyödyntäminen Hyrian muiden koulutusalojen itsearviointien tukena sai kiitosta. Huomiota sai myös juuri luomupalkittu Kaskinauris-lounaskahvila, jota opiskelijatkin arvostavat suuresti.

Kehittämiskohteiksi auditoija esitti mm. työprosessin ja työtehtävien vahvemman kytkemisen ympäristö- ja kestävän kehityksen kysymyksiin (ns. kestävän kehityksen oppimispolkujen suunnittelu sisälle tutkintoihin), työelämäyhteistyön tiivistämisen keke-asioissa, TOP-tehtävien kehittämisen välineeksi yritystoiminnan kehittämiseen sekä kestävän kehityksen mittariston kehittämisen ja tehokkaamman hyödyntämisen. Opiskelijoilta tuli myös idea kerrata kolmantena vuonna keke-asioita, jotta ne olisivat paremmin muistissa valmistuttaessa

Luonnonvara- ja ympäristöalan uusitun sertifikaatin kunniaksi henkilökunta ja opiskelijat nauttivat yhdessä täytekakkukahvit 4.12.2014 klo 14.00.

Tavoitteena koko Hyrian sertifiointi

Hyrian kestävän kehityksen ohjelmaan kirjattuna tavoitteena on ulottaa sertifiointi koskemaan koko oppilaitosta vuoteen 2020 mennessä.

Hyrian Hyvinkään luonnonvara- ja ympäristöalan nuorten koulutukselle myönnettiin kestävän kehityksen sertifikaatti syksyllä 2011, Riihimäen matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle syksyllä 2012 sekä Riihimäen liiketalouden sekä tieto- ja viestintätekniikan alalle keväällä 2013 ja Hyvinkään Karankadun matkailu- ravitsemis- ja talousalalle syksyllä 2013.

Seuraavina sertifiointiin tähtäävät autoala (Riihimäki) ja sosiaali- ja terveysala (Hyvinkää).

Lisätietoja

Hyria koulutus
Koulutuspäällikkö luonnonvara- ja ympäristöala
Marja Aalto, puh. 050 415 3498

Erikoissuunnittelija, kestävä kehitys
Virpi Lyytimäki, puh. 050 387 3662

s-postit: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö - OKKA-säätiö
Suunnittelupäällikkö Erkka Laininen
puh. 050 3729 195, erkka.laininen(at)okka-saatio.com


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.