Ajankohtaista

8.11.2017 15.14

Hyrian liiketalouden opiskelijat muuttavat kauppakeskus Atomiin

Hyrian liiketalouden opiskelijoiden pop-up -tila Protonin avajaisia vietetään torstaina 23.11. Riihimäellä kauppakeskus Atomissa. Silloin kauppakeskuksessa todella tapahtuu! Protoni mahdollistaa opiskelijoille aivan uudenlaisen oppimisen kokemuksen – mahdollisuuden oppia yrittäjyyttä ja ammattia siirtämällä oppimisympäristö koulun seinien ulkopuolelle. Tähän Osuuskauppa Hämeenmaa tarjosi oivan mahdollisuuden antamalla tyhjillään olevan tilan Hyrian käyttöön.

Toisen vuoden opiskelijoiden vastuulla on ollut tilan viimeistely osana visuaalisen myyntityön opintojaan. Kolmannen vuoden merkonomiopiskelijat puolestaan saavat tilasta NY-yritystensä ”kotipesän”. Näin saadaan laajennettua oppimisympäristöä sinne, missä potentiaaliset asiakkaatkin liikkuvat. Tarkoitus on tehdä tiivistä yhteistyötä paitsi Osuuskauppa Hämeenmaan myös Atomin muiden yritysten kanssa. Riihimäellä on tänä syksynä perustettu kuusi NY-yritystä, joissa yhdessä on merkonomiopiskelijoiden lisäksi lähihoitajaopiskelijoita.

Avajaispäivänä NY-yritykset esittelevät toimintaansa ja avustavat mm. kauppakassien kantamisessa ja pitämällä lapsiparkkia. Lapsiparkissa on tarjolla kasvomaalausta klo 15 - 17 ja muuta toiminnallista ohjelmaa. Luvassa on myös parkour-esitys, musiikkia, haastatteluja ja arvontaa. Lisäksi opiskelijat esittelevät Atomin yritysten tuotteita osana myyntityön opintojaan.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma

NY Vuosi Yrittäjänä on yläkoululaisille ja toisen asteen opiskelijoille suunnattu toimintamalli, joka tarjoaa mahdollisuuden laajentaa tietämystä ja osaamista liiketaloudesta ja yrittäjyydestä. Ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva oma NY-yritys lukuvuoden ajaksi. Kokonaisuus on suunniteltu ”tekemällä oppii” -periaatteella, joten oppijat ovat päävastuussa yritystensä pyörittämisestä. Kahta samanlaista yritystä ei ole – jokainen NY-yritys on ainutlaatuinen.

Vipuvoimaa EU:lta

Pop-up -tila ja NY-toiminta ovat osa MOTIVE-hanketta. MOTIVE – Monialainen tiimiyrittäjyysverkosto on Hyria koulutuksen, Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiön (HRAKS), ja Laurea-ammattikorkeakoulun kehittämishanke, jonka tavoitteena on tukea nuorten siirtymistä työelämään, lisätä moniosaajuutta sekä synnyttää uutta pedagogista osaamista. Hanke pyrkii vastaamaan korkeaan nuorisotyöttömyyteen sekä lisäämään osaamista yrittäjyyteen liittyen. Hankkeen avulla halutaan lisätä toteuttajien yhteistä verkostoitumista työelämän rajapinnassa.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Satu Penttala, MOTIVE-hanke, puh. 040 3304621 ja www.motive.fi
Opettaja Kaisa Tsupari, puh. 040 634 9756 (tilan rakentaminen ja somistus)
Opettaja Juha-Matti Jussila puh. 040 330 4620 (NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma)
Opettaja Esa Kuronen, puh. 050 415 5660 (Myyntiesittelyt)

www.nyvuosiyrittajana.fi

Hyrian NY-yrityksiä:

Auttavat Amikset NY, auttavatamikset(at)gmail.com
KH Promotion NY, puh. 040 876 7974, khpromotionny(at)gmail.com
Juoksupojat NY, puh. 045 183 1731, juoksupojatny(at)outlook.com
Unelmapäivä NY, unelmapaiva(at)gmail.com
Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.