Ajankohtaista

5.11.2012 13.13

Hyrian liiketalouden opiskelijat ja opettajat Italiassa 18-21.10.2012

Kansainväliset kontaktit ja kielitaito antavat eväitä työelämään


Hyrian Hyvinkään -yksikön liiketalouden merkonomiopiskelijat Jenna Elo, Elli Huhtakallio, Janet Kela, Sonja Koli, Aino Lindholm ja Seppo Väliheikki ja opettajat Päivi Maunula, Leila Pihlajaniemi ja Taina Lojander osallistuivat KEM -hanketapaamiseen Napolissa, Italiassa 18.-21.10.2012. KEM (Key Competences to prepare our students for an entrepreneurial mindset) -hanke on Euroopan unionin Comenius -ohjelman tukema kansainvälinen hanke, jonka avulla lisätään yritteliäisyyttä ja yrittäjyyttä eri kouluasteilla. Hanke liittyy vahvasti harjoitusyritysympäristöihin, joita on paljon Euroopan eri kouluissa.


Tällä kertaa tapahtumaa isännöi napolilainen teknisen alan oppilaitos Istituto Tecnico Industriale Statale ”Augusto Righi” ja siihen osallistui noin 80 opiskelijaa ja opettajaa kahdeksasta eri maasta; Italiasta, Espanjasta, Iso-Britanniasta, Saksasta, Puolasta, Sloveniasta ja Kreikasta.


Tapahtuman aikana ohjelmassa oli yhteisiä kokouksia, joissa eri maiden opiskelijat ja opettajat esittivät aikaansaannoksiaan. Vierailijat pääsivät myös tutustumaan opetukseen ja vierailemaan luokissa, laboratoriossa ja kasvihuoneessa. Yhdessä luokkatilassa toimi tori, jossa oli myytävänä opiskelijoiden tekemiä tuotteita, esim. slovenialaiset opiskelijat olivat valmistaneet kurpitsasta tehtyjä makeisia ja kurpitsaöljyä. Ihastusta herätti myös italialaisten opiskelijoiden limsapullon pohjista ja korkeista tekemä verho.


Hyrian opiskelijat tekivät myös opinnäytteitä projektiin liittyen. Opinnäytteet käsittelivät pääosin harjoitusyrityksiä, joita opiskelijat ovat luoneet harjoitusyritysympäristössä. Osaan opiskelijoiden töitä kuului myös matkaraportin teko. Jenna Elo ja Elli Huhtakallio olivat tehneet opinnäytteenään videon, joka kertoi Hyvinkäästä ja liiketalouden opiskelusta Urakantalossa. Video esitettiin osallistujille Italiassa.


”Saimme matkalla varmuutta käyttää englantia ja oli mukavaa päästä tutustumaan muiden maiden opiskelijoihin.”, kommentoivat opiskelijat.

 


Ensi keväänä merkonomiksi valmistuvat Jenna Elo (vas.) ja Elli Huhtakallio esittivät kokouksen osallistujille opinnäytteeksi tekemänsä videon.


Toteutusaika 1.8.2011–31.7.2013

Rahoitus Elinikäisen oppimisen ohjelma/Comenius. Suomen elinikäisen oppimisen ohjelma/Comenius -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO, joka on kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön asiantuntija- ja palveluorganisaatio


Lisätietoja

opettaja, yhteiskunta-, yritys- työelämätieto

Päivi Maunula

puh. 040 034 3258

paivi.maunula(at)hyria.fi

LLP
Koulutus
cimoPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.