Ajankohtaista

24.4.2013 9.46

Hyrian lähihoitajaopiskelijat ovat mukana SuomiMies seikkailee -kiertueella

SuomiMies-kuntotestirekka Hyvinkään kauppatorilla torstaina 25.4.2013 klo 11-18

Luvassa on värikäs terveysliikuntatapahtuma, jossa tarjotaan miehille maksuttomat kuntotestit sekä kaikille avoin tapahtumatori.

Tapahtumatorilla on liikuntaneuvontaa, lajiesittelyjä, testejä, kokeiluja ja tukea liikunnan aloittamiseen. Testit sisältävät kolme mittausta ja vievät aikaa noin 15 minuuttia.
Hyrian lähihoitajaopiskelijat ovat torstaina Hyvinkään torilla tekemässä testejä mm. kehonkoostumusanalyysiä, puristusvoimatestiä ja Polar-kuntotestiä. Kaikki testit tehdään helposti, lyhyessä ajassa ja hengästymättä – testeihin voi osallistua vaikka kesken työpäivän arkivaatteissa.
Kuntotestirekka on suunnattu +20 miehille. Lue lisää tapahtumasta >>

Ravitsemuksen ja liikunnan merkitys hyvinvointiin on merkittävä

Suomalaisilla todetaan pitkäaikaissairauksia, kuten 2. tyypin diabetesta, verenpainetautia ja sepelvaltimotautia. Näissä tutkitusti suurimpana ennaltaehkäisevänä tekijänä ovat oikeanlaiset elämäntavat - ravitsemuksen ja liikunnan merkitystä ei voi siis vähätellä.

Hyriassa lähihoitajien perusopintoihin kuuluu ravitsemusta, missä käydään suomalaisille suunnattuja ravitsemus-suosituksia läpi. Myös liikunnan merkitystä korostetaan.

Lähihoitaja ohjaa ja neuvoo työssään terveistä elämäntavoista. Jos potilas sairastaa, niin lähihoitajan tulee osata edelleen kannustaa elämäntapamuutoksiin ja ohjata terveelliseen ravitsemukseen. Lähihoitajat voivat vaikuttaa tarjoamalla tietoa hyötyliikuntaan ja ulkoiluun.
Jos lähihoitaja annostelee potilaalle ruoan valmiiksi, tulee hänen ymmärtää lautasmallin merkitys: paljon kuituja, kasviksia, kalsiumia ym. Jos potilas itse vastaa ruokansa laadusta, tulee hoitajalla olla valmiudet kertoa terveellisestä ravitsemuksesta. Liikunnan ja ravitsemuksen aihealue näkyy lähihoitajan jokapäiväisessä työssä.

Hyrian sosiaali- ja terveysalan ammatillinen ohjaaja Elina Vuorinne on tyytyväinen käytännön harjoituksesta, jonka opiskelijat saavat nyt järjestettävästä tapahtumasta. ”Testit sopivat oikein hyvin lähihoitajaopintojen sisältöön ja uskon, että kokemus asiakaspalvelusta sekä ihmisten kohtaamisesta ovat tärkeitä kokemuksia nuorille”, toteaa Elina Vuorinne.

Valtakunnallinen tapahtuma toteutetaan yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa


Tapahtuman järjestäjä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry, Hyvinkään Opisto ja Hyria koulutus tekevät yhteistyötä tapahtumajärjestelyissä. Kaupungin terveysliikunnan asiantuntijat tarjoavat liikuntaneuvontaa ja ohjaavat sopiviin liikuntaryhmiin sekä antavat vinkkejä kesällä liikkumiseen.
Torilla on mahdollisuus tutustua kaupungin, urheiluseurojen ja yritysten tarjoamiin liikuntapalveluihin.

Lisätietoja

Hyrian sosiaali- ja terveysalan tapahtumassa mukana olosta

Elina Vuorinne
ammatillinen ohjaaja, sosiaali- ja terveysala, nuorten koulutus
Hyria koulutus
puh. 050 361 9833
elina.vuorinne(at)hyria.fi

Hyvinkään paikallistapahtumasta


Johanna Taruma
Liikunta- ja terveysaineiden opettaja
Hyvinkään Opisto
puh. 0400 387 203
johanna.taruma(at)hyvinkaa.fi

ESLUn järjestämästä kiertueesta 15.-25.4.2013

Merja Palkama
kunto- ja terveysliikunnan kehittäjä
Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry
puh. 040 595 4195
merja.palkama(at)eslu.fi
www.eslu.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.