Ajankohtaista

26.3.2015 8.59

Hyrian lähihoitaja-aikuisopiskelijat järjestävät toimintaa muistisairaille Hämeenlinnassa

Hyrian maahanmuuttajataustaiset aikuisopiskelijat, tulevat lähihoitajat, järjestävät toimintaa muistisairaille Kanta-Hämeen Muistiyhdistyksen tiloissa toimivassa Hilman ja Heikin -kammarissa.

Toiminnan tavoitteena on järjestää Muistiyhdistyksen tiloissa kerran viikossa muistisairaan omaishoitajalle mahdollisuus omaan aikaan. Omaishoitaja voi tuoda omaisensa Muistiyhdistyksen tiloihin, ja käydä itse asioilla tai virkistymässä. Tarkoituksena on tukea omaishoitajien jaksamista sekä antaa muistisairaille virikkeitä ja mahdollisuus kerhotyyppiseen toimintaan ohjatusti. Hyrian opiskelijoille toiminta antaa mm. varmuutta ohjausosaamiseen, ymmärrystä muistisairauksista sekä vahvistaa ammatillista kasvua.

Toiminta alkoi helmikuussa 2015 ja kestää toukokuun 2015 loppuun. ”Parkki” on keskiviikkoisin klo 12.30-15.30. Toiminnasta vastaa Muistiyhdistys ja viriketoiminnan muistisairaille järjestävät Hyrian lähihoitajaopiskelijat, maahanmuuttajaryhmä. Toiminta on osa lähihoitajaopiskelijoiden Kuntoutumisen tukemisen tutkinnon osan opiskelua.

Lisäksi Hyrian lähihoitajaopiskelijat pitävät Muistisakki-ryhmiä. Muistisakissa toimintaa järjestetään sekä muistisairaille että heidän omaishoitajilleen. Toiminta on osa lähihoitajaopiskelijoiden Kasvun tukemisen tutkinnon osan opiskelua. Tämä toiminta tarjoaa virikkeitä muistisairaille turvallisessa ympäristössä ja samanaikaisesti omaishoitajille pidettävä ryhmä tukee jaksamista ja antaa tilaisuuden myös vertaistukeen. Toiminta auttaa opiskelijoita hahmottamaan palvelukokonaisuuksia, antaa valmiuksia suunnitella ja toteuttaa erilaisia toimintatuokioita sekä vahvistaa tietämystä muistisairauksista.

Opiskelijoita Muistiyhdistyksessä ohjaa koko Muistiyhdistyksen henkilökunta sekä Tanja Simola Hyriasta.

Muistiyhdistyksen toimintaan voi tutustua Hilman ja Heikin kammarin avoimissa ovissa 1.4.2015

Muistiyhdistys

Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset 25.3.2015
Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.