Ajankohtaista

14.10.2011 8.00

Hyrian kestävän kehityksen ohjelma hyväksyttiin hallituksessa

Hyria koulutuksen hallitus käsitteli kokouksessaan 13.10. Hyrian . Ohjelman on koonnut ja valmistellut Hyrian kestävän kehityksen työryhmä ja koordinaattori Juulia Tuominen. Ohjelma on oppilaitoksen kestävän kehityksen työn yhteen kokoava asiakirja, joka toimii arjessa käsikirjana koko henkilöstölle.


Tavoitteet ja suositukset oppilaitosten kestävän kehityksen työlle tulevat mm. valtakunnallisista kestävän kehityksen toimikunnan koulutusjaoston ja opetusministeriön strategioista sekä opetushallituksen laadunhallintasuosituksista.


Hyrian kestävän kehityksen ohjelma päivitetään kahden vuoden välein ja se tuodaan johtoryhmän käsittelyyn ja hallituksen hyväksyttäväksi. Ohjelman liitteenä oleva kestävän kehityksen toimintasuunnitelma päivitetään vuosittain. Se sisältää oppilaitoksen kestävän kehityksen työn yksityiskohtaisemmat tavoitteet ja toimenpiteet. Arkityössä henkilöstöä ja opiskelijoita koulutetaan kestävän kehityksen periaatteisiin. Energian säästämisen etsitään uusia keinoja, jätteitä kierrätetään tehokkaasti ja kestävä kehitys sisällytetään jatkossa kaikkiin tutkintotavoitteisiin koulutuksiin.

 

Hyrian luonnonvara-alan yksikölle on esitetty kestävän kehityksen sertifikaatin myöntämistä syyskuisen auditoinnin jälkeen. OKKA-säätiön oppilaitosten kestävän kehityksen kriteerien mukaista toimintaa ollaan levittämässä laajemmalle koko oppilaitokseen ja pitkän tähtäimen tavoitteena, vuoteen 2020 mennessä, on ulottaa sertifiointi koskemaan koko Hyriaa. Vauhtia työhön saadaan uusista opetushallituksen rahoittamista kehittämishankkeista.


Lisätietoja

Hyria koulutus
kestävän kehityksen koordinaattori
Juulia Tuominen
Puh. 0400 884 973

juulia.tuominen(at)hyria.fi
Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.