Ajankohtaista

19.10.2016 9.35

Hyrian Kaskinauris-ravintola Luomu SM 2016 voittoon

Luomu SM-kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014. Kilpailu on suunnattu kaikille ammattikeittiöille ja tavoitteena on löytää Suomessa eniten luomua tarjoavat julkiset ruokapalvelut ja yksityiset ravintolat. Luomu SM on osa Portaat luomuun -ohjelman toimintaa ja siinä tarkastellaan toimipaikkakohtaisesti luomun osuutta käytettyjen elintarvikkeiden kilomääristä. 

Luomu SM taistossa kisataan kuudessa sarjassa. Hyrian Kaskinauris-ravintola voitti Julkisen sektorin pieni toimija –sarjan 14% luomuosuudella.  

”Kotimaista luomua kun syödään, jaksaa iloisena tehdä työtään ja työllistääpä siinä samalla suomalaisia! Puhdas ruoka ja puhtaat maut ovat mielestäni erittäin tärkeitä ja luonnon kuormittaminen vähenee. Kaskinauriin ruokailijat ovat pääsääntöisesti luonnonvara-alan opiskelijoita ja opettajia, joille luonto, ympäristö ja ruoan alkuperä ovat tärkeitä. Luomutuotteiden tarjoaminen on meillä toivottua. Lisäksi ruokailijoistamme noin 1/3 on kasvisruokailijoita.” kertoo ruokapalveluesimies Marianne Töyrälä


Lisätietoja:
Hyria koulutus, ravitsemispalvelupäällikkö Pirkko Eloharju, pirkko.eloharju(at)hyria.fi, puh. 050 415 5624
Hyria koulutus, ruokapalveluesimies Marianne Töyrälä, marianne.toyrala(at)hyria.fi, puh. 050 573 6822
www.portaatluomuun.fi  Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.