Ajankohtaista

12.4.2017 11.01

Hyrian Gia Matikainen EuroApprentices -lähettilääksi

EuroApprentices -opiskelijat liikkuvuuslähettiläinä

Kyseessä on Erasmus+ -ohjelman uusi toiminto (TCA-aktiviteetti), joka aloitetaan samanaikaisesti kuudessa Euroopan maassa. Toimintoon osallistuu eri puolelta Suomea viisi ammatillisen puolen opiskelijaa (ammatillinen peruskoulutus/oppisopimus). Osallistujien vaihtojaksot toteutuvat kevään/syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana.

Opiskelijat toimivat vuoden ajan ”liikkuvuuslähettiläinä” kertoen omista kokemuksistaan omissa some -kanavissaan kuvin, sanoin, videoin, blogikirjoituksin ym. #euroapprentices ja #erasmusplus tunnuksin. Tehtäviin kuuluu myös muutamia haastatteluja ja mahdollisesti kutsuja kokemuksien jakamisesta esim. paikalliseen yrittäjien tai oman oppilaitoksen tilaisuuksiin. Toiminnon määrä pidetään kuitenkin kohtuullisena, sillä palkkiona on vain mielenkiintoisia tapaamisia niin Suomessa kuin Saksassa. Osallistujat saavat toiminnastaan työtodistuksen.

Suomalaiset osallistujat ottivat osaa Helsingissä la 8.4. järjestettyyn tapaamiseen, jossa he tutustuivat toisiinsa ja saivat koulutusta some -asiantuntijalta siihen, miten he voisivat parhaiten viestiä liikkuvuudesta valmentautumisestaan ja kokemuksestaan muita innostaen. Tapaamisessa ideoitiin toimintaa ja opittiin uusia, myöhemminkin hyödynnettäviä taitoja.

Saksan kansallinen toimisto BIBB järjestää 7.-9.6.2017 Kölnissä EuroApprentices -tapaamisen, jossa kaikki EuroApprentices -lähettiläät tapaavat toisensa. Osallistujia tulee Saksasta, Tanskasta, Itävallasta, Tshekistä ja Italiasta.  

Opiskelijoista puutarha-alan opiskelija Emmi Kairenius (opso Turku) on ollut jo Hollannissa jaksolla, baarimestarin erikoisammattitutkintoa tekevä Kirill Ahtola (opso Turku) on nyt juuri aloittamassa jaksoa manner-Espanjassa, turva-alan opiskelija Niko Viitaniemi (OSAO) lähtee toukokuussa Sloveniaan, media-alan opiskelija Emmi-Lotta Fyhr (Sataedu) lähtee syksyllä Irlantiin ja media-alan opiskelija Gia Matikaisen (Hyria) jakso on ensi keväänä (paikka vahvistetaan myöhemmin).  

Luvassa on siis pitkin vuotta ensi keväälle asti opiskelijoiden omia päivityksiä, kuvia, videoita, blogeja. Kanavina heillä on omat tilit instassa (suosituin), snapchatissa, facebookissa, youtubessa, ehkä myös twitterissä (vähemmän) ja jopa VKontaktissa. Kannattaa seurata #EuroApprentices tarinaa ja hyödyntää liikkuvuuslähettiläiden innostusta ja aktiivisuutta kotikonnuillakin.  

Jo lauantain graffitityöpajan kuvien ja videoiden postaukset ovat saaneet hienosti näkyvyyttä, kuten Esko lauantaista kertovassa blogikirjoituksessaan kirjoittaa (ja luvut ovat vielä senkin jälkeen nousseet).  Lue lisää: https://graffiticon2017.wordpress.com/2017/04/10/mobility-ambassadors-got-a-huge-audience-right-away/

Erasmus+ tarinoita

oph_su_ru_vaaka_rgb

Olemme uusi Opetushallitus! OPH ja CIMO yhdistyivät vuoden 2017 alusta uudeksi virastoksi, jonka nimi on Opetushallitus.Lisätietoja

Gia Matikainen
media-alan opiskelija
gia.matik[a]hotmail.com
gia.matikainen[a]edu.hyria.fi

Tanja Korteharju
kv-suunnittelija
tanja.korteharju[a]hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.