Ajankohtaista

6.2.2018 9.59

Hyrian ensimmäinen opiskelijaosuuskuntatyö on valmis

Opiskelijaosuuskunta Hykerryksen vuosi lähti liikkeelle mielenkiintoisissa merkeissä, kun kolme ensimmäisen vuoden pintakäsittelyalan opiskelijaa, Hanna Kekki, Ella Lipasti ja Sari Hakala kävivät tekemässä liiketilojen maalaustyön riihimäkeläisen yrittäjän, psykoterapeutti Tiina Partasen uusiin toimitiloihin. 

Seinät maalattiin kahdella eri värillä ja opiskelijat osallistuivat myös maalien valintaprosessiin yhdessä yrittäjän kanssa. Kun työ oli valmis, opiskelijat ja projektityöntekijä Jarmo Tikka kävivät tapaamassa yrittäjää ja keskustelemassa työn kulusta. Samalla opiskelijat saivat arvokasta palautetta työstään ja Jarmo aineistoa osuuskunnan toiminnan kehittämistyöhön. Kokonaisuutena maalaustyö oli erittäin onnistunut ja Tiina Partanen  oli tyytyväinen opiskelijoiden tekemään työhön. Esimerkiksi tiloihin rakennetun uuden lisäseinän pohjatyöt ja maalaus oli toteutettu niin laadukkaasti että yrittäjän asiakkaat olivat luulleet seinää kiviseinäksi sen tasaisuuden vuoksi. Opiskelijat hoitivat esimerkillisellä tavalla oman työnsä hinnoittelun ja työn toteutuksen kokonaisuudessaan alkutoimista suojaukseen, toteutukseen ja loppusiivoukseen asti. He osasivat myös hienosti laskea työhön käytetyt materiaalit ja maalimenekin.

Kyseessä oli osuuskunnan tähänastisista töistä suurin itsenäisesti tehty kokonaisuus. Työn tekeminen kesti kokonaisuudessaan viisi päivää, vaikka pieniä yllätyksiäkin tuli vastaan mm. asunnon nurkasta löydetyn kosteusvaurion muodossa.

Myös opiskelijat antoivat hyvää palautetta: ” Oli hienoa, että saatiin toteuttaa projekti ja meihin luotettiin siinä, että osaamme hoitaa työn itsenäisesti. Tulemme jatkamaan samankaltaisten projektien tekemistä osuuskunnan kautta.” Tytöillä onkin jo toinen projekti heti aluillaan; designtuolien entisöintityö pintakäsittelyosastolla.

”Ensimmäisen opiskelijaosuuskuntatyön kautta nähtiin, että aido asiakastyöt saavat aikaan vastuun kasvua ja positiivista skarppaamista opiskelijoissamme”, kertoo Jarmo Tikka.

Yhteistyö yrittäjä Tiina Partasen kanssa jatkuu; seuraavaksi sisustajalinjan opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat tiloihin peittävät verhot ja siirrettävän sermin, jota voidaan käyttää muunnettavana tilanjakajana.


Lisätietoa:
Jarmo Tikka, projektityöntekijä MOTIVE-hanke
jarmo.tikka(at)hyria.fi
Puh. 050 415 3427

MOTIVE-hanke

Osuuskunta
Kuvat: Leevi Puumalainen, MEDI17AR opiskelija, joka on myös mukana opiskelijaosuuskunnassa.


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.