Ajankohtaista

15.11.2016 12.45

Hyrian Eemi Saloranta edustaa Suomea nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa

Nuorten ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Ruotsin Göteborgissa 30.11. - 4.12. Suomen maajoukkueeseen kuuluu 30 nuorta ja 25 lajieksperttiä. Maajoukkuetta valmentaa ja kisaan lähettää Skills Finland yhteistyökumppaneineen. Joukkueen kilpailijat on valittu karsintakilpailuissa syksyn 2015 aikana. EuroSkills-kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, nyt jo viidennen kerran. Kilpailuun osallistuu noin 500 alle 25-vuotiasta kilpailijaa ympäri Eurooppaa. He kaikki ovat omien alojensa huippuja, ja kulkeneet kotimaissaan läpi karsintojen päästäkseen finaaliin.  

Eemin laji on CNC-jyrsintä

CNC-lajissa Suomea edustaa Eemi Saloranta. Eemi on valmistunut koneistajaksi Hyriasta vuonna 2013 ja on kotoisin Riihimäeltä. Eemi on jo kokenut kisaaja, hän on osallistunut ammattitaidon SM-kilpailuun, Taitaja-kisaan vuonna 2013 Joensuussa (5. sija) ja vuonna 2015 Taitaja-kisaan Turussa. Turun kilpailu oli kansainvälinen harjoituskilpailu Liechtensteinin WorldSkills eli MM-kilpailjaa vastaan, jonka Eemi Saloranta voitti. Jokaisella kilpailijalla on valmentaja, Eemillä Hyrian opettaja Mikko Martikainen, joka toimii myös kisoissa CNC-lajin eksperttinä. Mikko on huolehtinut valmennuksen etenemisestä sekä hankkinut yhteistyökumppaneita kisamatkan rahoitusta ja harjoittelua varten.

EM-kilpailuihin on valmentauduttu huolella

Eemi harjoittelee EM-kilpailuihin osallistumalla harjoittelurinkiin, jossa on mukana 6 - 7 opiskelijaa. Eemin matkaa tukevat lukuiset yhteistyökumppanit ja yritykset. Perinteisen logonäkyvyyden lisäksi yritysyhteistyötä on toteutettu mm. Eemin alan yrityksille tekemillä tilaustöillä ja työvälinesponsoroinnilla.  Eemi on myös päässyt harjoittelemaan kisatehtäviä yhteistyöyritysten laitteilla.

CNC-lajissa valmistetaan esimerkiksi koneiden ja ajoneuvojen osia sekä työvälineitä. Koneistus tapahtuu tietokoneohjatulla jyrsinkoneella eli koneistuskeskuksella. Keskuksella valmistetaan työstöradat tietokoneella 2D-tai 3D-mallin perusteella. Työstettävät materiaalit voivat olla esimerkiksi metalleja tai muoveja. 

Lisätietoja:
Hyria koulutus, opettaja, lajiekspertti Mikko Martikainen, mikko.martikainen(at)hyria.fi, puh. 040 330 5277
www.ammattitaitomaajoukkue.fi

saatytalollaAmmattitaitomaajoukkueen juhlallinen lähettämistilaisuus järjestettiin Helsingin Säätytalolla 4.11., jossa pääpuhujana oli opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.


Eemi Salorannan EM-kilpailun tukijat: Hyria koulutus, Suomen Tehdaspalvelu Oy,  Kumera Oy ,  Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK,  Camcut Oy, Walter Tools,  Sarlin Race Team (SRT), Tanreco Oy, DMG MORI Finland Oy Ab, Riihimäen kaupunki


Palaa otsikoihin