Ajankohtaista

15.11.2016 12.45

Hyrian Eemi Saloranta edustaa Suomea nuorten ammattitaidon EM-kilpailuissa

Nuorten ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään Ruotsin Göteborgissa 30.11. - 4.12. Suomen maajoukkueeseen kuuluu 30 nuorta ja 25 lajieksperttiä. Maajoukkuetta valmentaa ja kisaan lähettää Skills Finland yhteistyökumppaneineen. Joukkueen kilpailijat on valittu karsintakilpailuissa syksyn 2015 aikana. EuroSkills-kilpailu järjestetään joka toinen vuosi, nyt jo viidennen kerran. Kilpailuun osallistuu noin 500 alle 25-vuotiasta kilpailijaa ympäri Eurooppaa. He kaikki ovat omien alojensa huippuja, ja kulkeneet kotimaissaan läpi karsintojen päästäkseen finaaliin.  

Eemin laji on CNC-jyrsintä

CNC-lajissa Suomea edustaa Eemi Saloranta. Eemi on valmistunut koneistajaksi Hyriasta vuonna 2013 ja on kotoisin Riihimäeltä. Eemi on jo kokenut kisaaja, hän on osallistunut ammattitaidon SM-kilpailuun, Taitaja-kisaan vuonna 2013 Joensuussa (5. sija) ja vuonna 2015 Taitaja-kisaan Turussa. Turun kilpailu oli kansainvälinen harjoituskilpailu Liechtensteinin WorldSkills eli MM-kilpailjaa vastaan, jonka Eemi Saloranta voitti. Jokaisella kilpailijalla on valmentaja, Eemillä Hyrian opettaja Mikko Martikainen, joka toimii myös kisoissa CNC-lajin eksperttinä. Mikko on huolehtinut valmennuksen etenemisestä sekä hankkinut yhteistyökumppaneita kisamatkan rahoitusta ja harjoittelua varten.

EM-kilpailuihin on valmentauduttu huolella

Eemi harjoittelee EM-kilpailuihin osallistumalla harjoittelurinkiin, jossa on mukana 6 - 7 opiskelijaa. Eemin matkaa tukevat lukuiset yhteistyökumppanit ja yritykset. Perinteisen logonäkyvyyden lisäksi yritysyhteistyötä on toteutettu mm. Eemin alan yrityksille tekemillä tilaustöillä ja työvälinesponsoroinnilla.  Eemi on myös päässyt harjoittelemaan kisatehtäviä yhteistyöyritysten laitteilla.

CNC-lajissa valmistetaan esimerkiksi koneiden ja ajoneuvojen osia sekä työvälineitä. Koneistus tapahtuu tietokoneohjatulla jyrsinkoneella eli koneistuskeskuksella. Keskuksella valmistetaan työstöradat tietokoneella 2D-tai 3D-mallin perusteella. Työstettävät materiaalit voivat olla esimerkiksi metalleja tai muoveja. 

Lisätietoja:
Hyria koulutus, opettaja, lajiekspertti Mikko Martikainen, mikko.martikainen(at)hyria.fi, puh. 040 330 5277
www.ammattitaitomaajoukkue.fi

saatytalollaAmmattitaitomaajoukkueen juhlallinen lähettämistilaisuus järjestettiin Helsingin Säätytalolla 4.11., jossa pääpuhujana oli opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.


Eemi Salorannan EM-kilpailun tukijat: Hyria koulutus, Suomen Tehdaspalvelu Oy,  Kumera Oy ,  Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK,  Camcut Oy, Walter Tools,  Sarlin Race Team (SRT), Tanreco Oy, DMG MORI Finland Oy Ab, Riihimäen kaupunki


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.