Ajankohtaista

25.11.2011

Hyrian amerikkalaiset vieraat tutustuivat harjoitusyritykseen Kauppalankadulla

Tohtori Chin-Chyuan Tai/Averett University, hänen vaimonsa Jue-Ling Tai/Danville Community College sekä Vesa Hiltunen/Averett University vierailivat maanantaina 21.11. Hyria koulutuksen kansainvälisten asioiden suunnittelija Tanja Korteharjun kanssa Hyrian Kauppalankadulla harjoitusyrityksessä. Opettaja Taina Lojander ja opiskelija Severi Vento esittelivät virtuaaliyrityksen toimintaa, kertoivat sen perusperiaatteista ja mahdollisuuksista yrittäjyysopinnoissa.


Hyrian liiketalouden merkonomiopiskelijat opiskelevat Hyvinkäällä yhden opintojakson (8 opintoviikkoa) harjoitusyrityksessä. Yrityksen nimi on Hy@Work ja se markkinoi työvaatteita muille harjoitusyrityksille. Kummiyrityksenä toimii Image Wear, josta opiskelijat saavat perusinfon tuotteista jakson alkaessa. Opiskelijat esittelivät harjoitusyrityksen tiimit ja tehtävät. Harjoitusyrityksen hyvinä puolina opiskelijat pitivät sitä, että se eroaa muusta koulutyöstä ja siinä harjaantuu tiimityöhön. Sen avulla saa myös kokonaiskuvan siitä, minkälaisia tehtäviä yrityksessä on tarjolla.


SAM
” Hyrian merkonomiopiskelijat (henkilöt vasemmalta oikealle)Antti Tuomisto, Henrik Sunila, Sami Jokela, Riikka Jaakkola, Heidi Lilja, Santeri Karjula, Juuli Ijäs, opettaja Elisa Utriainen ja Aleksi Lankila harjoitusyrityksen töissä.

Liiketalouden opettajat ovat mukana myös Comenius -hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää yrittäjyyttä eri kouluasteilla. Harjoitusyrityksen opiskelijat osallistuvat helmikuussa kansainvälisille harjoitusyritysmessuille Slovenian Celjessä sekä ottavat Comenius -hankkeen puitteissa osaa Paras liiketoimintasuunnitelma -kilpailuun huhtikuussa Espanjassa.


Vieraille esiteltiin myös taloa ja he pääsivät tutustumaan Heikki Pöyhösen pitämään asiakaspalvelun luentoon. Muun annin lisäksi vieraita ilahdutti myös opiskelijoille tarjottava ilmainen lounas.


Iltapäivällä vieraat neuvottelivat Hyriassa tammikuussa lanseerattavan Averett Universityn koulutusohjelmasta. Perjantaina pidettiin amerikkalaisen koulutusohjelman infotilaisuus Helsingissä. Vieraat osallistuivat tilaisuuteen ja toivat läsnäolijoille terveisensä omasta yliopistostaan.


Hyrian harjoitusyritystä kuvasi irlantilainen tv-ryhmä ke 23.11.


Irlannin kansallinen TV-kanava RTE Television kuvasi Hyrian Kauppalankadun harjoitusyritystoimintaa 12-osaista ”The Business” sarjaansa varten. Otimme vastaan opetushallitukselta tulleen toiveen esitellä oppilaitoksemme yrittäjyysopintojen toteutusmallia. Tunnettu ekonomisti Georg Lee haastatteli kolmannen vuoden opiskelija Henrik Sunilaa, joka kertoi yrittäjyysopintojen suorittamisesta harjoitusyritysympäristössä.


Ekonomisti Lee halusi tietää, miten opinnot suoritetaan, ovatko tehtävät helppoja ja oppisiko kirjaa lukemalla paremmin. Henrik vastasi, että tekemällä asioita yhdessä muiden opiskelijoiden kanssa ja ”virtuaalisesti” perustamalla yrityksen ja hoitamalla sen toimintoja, hän koki sekä motivaation että oppimistulosten olevan paremmat kuin kirjatenttiopinnoissa.


Opettaja Elisa Utriaiselta haastattelija kysyi, millaista on olla opettajana suomalaisessa koulussa. Elisa kertoi työn olevan itsenäistä ja että yhteistoiminta, projektitehtävät ja todellisten työtehtävien tekeminen ovat oppimisen tavoitteina.


Vieraille kerrottiin Stude Co.-hankkeesta, joka ESR-rahoituksen tuella kehittää  harjoitusyritysympäristöä palvelemaan eri alan tutkintoja. Hyrian hallinnoiman projektin kumppaneina ovat HAMK, Riihimäen yksikkö ja Laurea Hyvinkää. Suunnittelemme yhteistyössä yrittäjyyskasvatusmalleja  yli oppilaitos- ja maakuntarajojen.

 

Lisätietoja

Hyria koulutus

 

Stude Co. -hanke
projektipäällikkö Riitta Ahonen

Puh. 050 415 3445, www.studeco.fi

Hyrian amerikkalainen koulutusohjelma
myyntipäällikkö Anne Bondaréw
Puh. 050 524 6096


Hyrian kansainväliset asiat
kansainvälisten asioiden suunnittelija Tanja Korteharju
Puh. 050 574 8544
 

sähköpostit: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

 


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.