Ajankohtaista

27.5.2016 15.13

Hyrialle tunnustusta esteettömyydestä

Lihastautiliitto ry palkitsi 27.5. Hyrian Hyvinkään Torikadun aikuiskoulutusyksikön kunniakirjalla hyvin huomioidusta esteettömyydestä. Vuosittain palkitaan yksi esteetön oppilaitos esimerkkinä muille hyvien käytäntöjen jakamiseksi. Hyriaa kunniamaininnan saajaksi ehdotti oppilaitoksessa opiskellut Ruut Heikkilä, joka valmistui taloushallinnon ammattitutkinnosta syksyllä 2015. Ruut Heikkilällä on tarkemmin määrittelemätön etenevä lihassairaus ja hän käyttää liikkumisen apuvälineenä sähköpyörätuolia.

Kunniakirjan luovutti Lihastautiliitto ry:n suunnittelija Liisa-Maija Verainen. Hän painotti tunnustuksen tärkeyttä, sillä ehdotus tuli ”oikealta asiakkaalta”, joka kohtaa esteettömyyden tärkeyden joka päivä arjessaan. Liisa-Maija Verainen kertoi, että palkitsemisehdotuksessa oli erityisesti kiitetty Hyrian asenteellista esteettömyyttä ja joustavaa yhteistyötä.

Palkitsemisehdotuksen tekijä Ruut Heikkilä kertoi, että välillä Torikadulla opiskelua haittasivat talon rakenteista johtuvat esteet, mutta ne voitettiin hyrialaisten hyvällä asenteella. ”Kouluttajat huomioivat rajoitteeni ja lähiopetus sovittiin järjestettäväksi pohjakerroksen tiloissa. Pari kertaa kuitenkin sattui inhimillisen erehdyksen takia niin, että luokka sijaitsikin toisessa kerroksessa. Luokan vaihto onnistui kuitenkin lennosta jonkun muun ryhmän kanssa ongelmitta,”  Ruut kertoo. ”Olen sairauteni aikana kokenut monenlaisia asenteita ja ennakkoluuloja. Hyriassa ilmapiiri oli erinomainen ja minua kohdeltiin aina ihmisenä, ei pyörätuolina”, hän summaa.” Niin koulu, rehtori kuin kouluttajatkin toimivat saumattomassa yhteistyössä esteettömyyden puolesta.”

Kunniakirjan vastaanottanut Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen oli iloinen hyvästä palautteesta: ”vanhoissa rakennuksissa esteettömyys on haastavaa toteuttaa. On kuitenkin hienoa kuulla, että hyrialaisten asenteellisella esteettömyydellä fyysiset esteet voitettiin.” Myös rehtori Tuula Kortelainen oli otettu palkinnosta: ”1,5 vuoden opintojen aikana Ruut on kohdannut monta kouluttajaa ja henkilökunnan jäsentä ja on kiva kuulla, että kaikilla on ollut asenne kohdallaan. Asiat sujuvat arjessa ja kaikki järjestyy kun tahtoa löytyy.”

Lihastautiliitto
Kunniakirjan luovutus. Vasemmalla Lihastautiliiton suunnittelija Liisa-Maija Verainen, Hyrian kouluttaja Petri Aitta-aho, Hyrian rehtori Tuula Kortelainen, palkitsemisehdotuksen tekijä Ruut Heikkilä ja Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen.


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.