Ajankohtaista

21.7.2010

Hyrialle ammatilliseen peruskoulutukseen 70 lisäpaikkaa

Hyria koulutus Oy on saanut 70 lisäpaikkaa opetusministeriön myöntämistä ammatillisen peruskoulutuksen lisäpaikoista. Nyt Hyrian ammatillisen peruskoulutuksen vuotuinen kokonaisopiskelijamäärä on enintään 2 610 opiskelijaa.

 

Lisäksi opetusministeriö on myöntänyt Hyrialle erityisenä koulutustehtävänä järjestää maahanmuuttajille ammatilliseen peruskoulutukseen valmistavaa koulutusta.

 

Nyt myönnetyt 2 760 uutta opiskelijapaikkaa jaettiin kaikkiaan 46 koulutuksenjärjestäjän kesken. Lisäykset painottuivat kasvukeskuksiin.

 

Ammatillisen koulutuksen suosio on noussut rajusti viime vuosina. Suosio näkyy konkreettisesti kasvaneina opiskelijamäärinä sekä siinä, että monille aloille on enemmän hakijoita, kuin aloituspaikkoja. Kevään yhteishaussa Hyrian nuorten koulutukseen ensisijaisten hakijoiden määrä lisääntyi 11 %. Kaikkien hakijoiden kohdalla kasvua oli 9 %.

 

Nyt myönnetyt lisäpaikat tukevat erinomaisesti Hyrian strategiaa tarjota peruskoulun jälkeen omalla talousalueellaan laadukasta ammatillista koulutusta mahdollisimman monelle opiskelijalle. Ja omalta osaltaan ehkäistä alueella nuorten syrjäytymistä ja alentaa alueen nuorisotyöttömyyttä.

 

 

Lisätietoja

Rehtori Ari Orelma, p. 0400 290 890, ari.orelma(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.