Ajankohtaista

9.12.2010 10.33

Hyrialle ammatilliseen peruskoulutukseen 60 lisäpaikkaa

Hyria koulutus Oy on saanut 1.1.2011 lukien ammatilliseen peruskoulutukseen 60 lisäpaikkaa opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämistä 500 lisäpaikasta. Lisäpaikat nostavat Hyrian ammatillisen peruskoulutuksen opiskelupaikkojen määrän 2 670 koulutuspaikkaan.


Ministeriö on kohdentanut 500 uutta opiskelijapaikkaa kasvukeskuksiin ja samalla huomioinut alueellisen työvoimatarpeen. Jakoon vaikutti myös koulutuksen järjestäjän syksyn tilastointipäivän toteutuma. Hyrian vetovoimaisuus on ollut erinomainen ja keskimääräinen hakijamäärä oli 1,5 hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Ammatillisen koulutuksen volyymit ovat kasvaneet ja ammatillisen koulutuksen suosio on noussut rajusti viime vuosina. Tämä näkyy konkreettisesti kasvaneina opiskelijamäärinä sekä siinä, että monille aloille on enemmän hakijoita, kuin aloituspaikkoja.

Nyt myönnetyt ammatillisen koulutuksen lisäpaikat tukevat erinomaisesti Hyrian strategiaa tarjota peruskoulun jälkeen omalla talousalueellaan laadukasta ammatillista koulutusta mahdollisimman monelle opiskelijalle. Koulutuspaikkojen lisääminen alueella mahdollistaa entisestään nuorten ja aikuisten ammatillisen peruskoulutuksen toteutumista. Koulutusmahdollisuuksien lisääntyminen vaikuttaa ehkäisevästi alueen nuorisotyöttömyyteen ja nuorten syrjäytymiseen sekä lisää työttömien tai työttömyysuhanalaisten aikuisten mahdollisuuksia päästä koulutukseen.

Lisätietoja
Rehtori Ari Orelma
puh. 0400 290 890
ari.orelma(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.