Ajankohtaista

4.7.2018 11.56

Hyrialle 700 000 euroa asiakashyödyn kehittämiseen

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt 34 miljoonaa euroa strategiarahoitusta 68:lle ammatillisen koulutuksen järjestäjälle. Hyria koulutus Oy:n saama 700 000 euroa on kahdeksanneksi suurin rahoitusosuus ammatillisen koulutuksen reformin toimeenpanon tukemiseen. Hyria kouluttaa nuoria ja aikuisia sekä yritysasiakkaita pääosin Hyvinkäällä ja Riihimäellä.

"Nyt rahoitus osui oikeaan paikkaan", Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen iloitsee.

"Meille myönnetyt kehittämiskohteet ovat juuri niitä, joissa haluamme olla Suomen parhaita."
 
Rahoituksen avulla Hyriassa tuetaan toimintakulttuurin uudistumista ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteiden mukaiseksi. Käytännössä se merkitsee asiakaslähtöisyyttä ja sitä, että opiskelijan aiempi osaaminen tunnistetaan ja opiskellaan sitä, mistä osaamista ei vielä ole.
 
"Hyria tunnetaan ketteränä kehittäjänä. Nyt annamme henkilöstön nostaa esiin parhaat käytäntömme asiakaslähtöisessä toiminnassa. Parannamme niitä edelleen ja varmistamme, että asiakkaan saama hyöty ohjaa meidän toimintaamme eikä toisinpäin", Pekka Vaittinen vakuuttaa.

"Olemme jo aloittaneet selvityksen siitä, minkälainen ohjausvaikutus palautteella on nykyisin eri toiminnoissamme", Vaittinen jatkaa.

Rahoituksella kehitetään lisäksi tiedolla johtamista.

"Tarvitsemme ajantasaista tietoa joka päivä opetuksen, ohjauksen ja päätöksenteon tukena, mutta myös strategisessa kehittämisessä. Rahoituksen avulla varmistamme, että olemme asiakkaillemme entistä älykkäämpi kumppani osaamisen kehittämiseen", toimitusjohtaja Vaittinen päättää.
 
Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä uudistui tämän vuoden alussa. Koulutuksen järjestäjät saavat rahoitusta ensin opiskelijoiden määrän ja heidän opintosuoritustensa perusteella. Lisäksi rahoitukseen vaikuttaa opiskelijoiden työllistyminen, jatko-opintoihin sijoittuminen sekä opiskelijoilta ja työpaikoilta saatu palaute. Strategiarahoituksella ohjataan koulutuksen järjestäjien kehittämistoimintaa. Tänä vuonna strategiarahoitusta myönnettiin kaksi prosenttia valtion talousarvion ammatillisen koulutuksen määrärahasta.


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.