Ajankohtaista

25.4.2016 10.46

Hyriaan menestystä AMMATIKKA-kilpailuista

AMMATIKKAtop -kilpailu on valtakunnallinen Tekniikan Opettajat TOP ry:n vuosittain järjestämä, ammatillista toisen asteen tutkintoa suorittaville opiskelijoille suunnattu matematiikkakilpailu. Kilpailua tukevat mm. Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja Kustannusosakeyhtiö OTAVA.

Viime vuosina tapahtumaan on osallistunut yli 20 000 oppijaa. Kilpailun tavoitteena on kiinnittää huomiota matemaattis-luonnontieteellisten aineiden tärkeyteen sekä ennen kaikkea lisätä opiskelijoiden mielenkiintoa näitä aineita kohtaan ja mitata heidän osaamisensa tasoa.

Kilpailu järjestetään vuosittain marraskuun puolivälissä. Tulokset viime vuoden kilpailuista on nyt julkaistu ja Hyrian tieto- ja viestintätekniikan (TIVI15H) opiskelija Jesse Niininen pärjäsi upeasti. Jesse tuli omassa sarjassaan toiseksi koko kilpailun toiseksi kovimmilla pisteillä (57,5/60) ja oman sarjan voitto jäi vain puolen pisteen päähän! Kaikissa muissa sarjoissa Jessen pisteet olisivat taanneet voiton.

Kilpailuissa oli viisi sarjaa, joista Jesse kilpaili Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala sekä Luonnontieteiden ala –sarjassa.

Kilpailusarjat:

  • Tekniikka ja liikenne
  • Matkailu-, ravitsemus- ja talousala
  • Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnnon ala sekä Luonnontieteiden ala 
  • Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala
  • Kulttuuriala, Luonnonvara- ja ympäristöala sekä Humanistinen ja kasvatusala


Jokaisesta sarjasta palkittiin kaksi parasta kilpailijaa. Valtaosa voittajista oli kaksoistutkinnon suorittajia, mutta myös parhaiten menestynyt 2. asteen tutkinnon suorittaja palkittiin.

Ammatikka

Palkintojenjakotilaisuus järjestettiin perjantaina 22.4. OAJ :n tiloissa Akava -talossa. Palkintoja olivat luovuttamassa Tekniikan Opettajat TOP ry :stä Juha Pekka Hämäläinen ja Jorma Pesonen, OAJ :sta Lauri Kuvonen, opetushallituksesta Leo Pahkin ja Otava Kustannusosakeyhtiöstä Heli Peltonen.

Lämpimät onnittelut Jesselle ja hänen matematiikan opettajalleen Vesa Härköselle!


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.