Ajankohtaista

30.11.2018 9.11

Hyria valmentaa työnhaussa Panssariprikaatin kotiutuvia varusmiehiä

Hyria ja Panssariprikaati piloitoivat yhdessä työhaun verkkovalmennusta kotiutuville varusmiehille. Kun varusmiespalvelus on ohi, ei kaikilla ole tiedossa opiskelu- tai työpaikkaa. Hyrian suunnittelemassa verkkovalmennuksessa varusmiehet suorittavat tehtäviä, jotka antavat työvälineitä tulevaisuuden suunnitteluun. Tavoitteena on saada aikaan konkreettinen suunnitelma, jonka avulla määritetään seuraavat askeleet kotiutumisen jälkeen. Verkkovalmennus on vapaaehtoinen, suoritetaan itsenäisesti ja voidaan tehdä omalla mobiililaitteella.

”Valmennusta ideoitiin ensin yhdessä panssariprikaatin sosiaalikuraattoreiden kanssa”, kertoo Hyrian rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen. ”Olin tästä yhteydessä pääesikuntaan, josta kokeilulle tuli lupa. Sosiaalipäällikkö Hannu Maijasen mukaan varusmiesten työllistymisen tukemista työnhaun verkkokurssilla ei ole vielä kokeiltu yhdessäkään joukko-osastossa. Idea vaikutti hänen mukaansa hyvältä, ja kokeilu on käynnistynyt kaksi viikkoa sitten Panssariprikaatissa sekä Parolannummella että Riihimäellä.”

Valmennuksen avulla kotiutuva varusmies saa tietoa koulutus- ja opiskelumahdollisuuksista, työelämästä ja työnhausta sekä urasuunnittelusta. Verkossa on myös itsetuntemusosio, jonka avulla määritetään omia vahvuuksia ja saadaan tukea valintojen tekemiseen. Verkkokurssin varusmiehille on toteuttanut Hyrian kouluttaja Kreettaliisa Rahkamaa-Alingue. Ohjauksesta vastaavat jatkossa Hyrian uravalmentajat. 

Valmennuksen aikana käydään läpi myös työnhaun asiakirjat ja rakennetaan osallistujalle laadukas työnhakuprofiili sekä CV. Hyrian valmentajat seuraavat osallistujien edistymistä, tehtävien tekoa ja tukevat tarvittaessa. Valmentajille voi lähettää henkilökohtaisia viestejä, kysyä ja kommentoida.

”Valmennukseen osallistuminen on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Tehtäviä voi käydä läpi omaan tahtiin silloin, kun on itselle sopiva hetki. Jokainen kotiutuva varusmies tutustuu materiaaleihin ja tekee harjoituksia siinä määrin, kun kokee hyödylliseksi. Valmennuksesta saatava hyöty on tietenkin sitä suurempi, mitä enemmän tehtäviä tekee,” selventää Heidi Heikkinen.

ArmeijaEsite

Lisätietoa:

Hyria koulutus                                                               
Rekrykoordinaattori Heidi Heikkinen                            
heidi.heikkinen(at)hyria.fi                                            
045 7731 1395                                                               

Hyria koulutus
Kouluttaja Kreettaliisa Rahkamaa-Alingue
kreettaliisa.rahkamaa-alingue(at)hyria.fi
040 6840 690


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.