Ajankohtaista

9.12.2015 8.23

Hyria valittiin Työpaikkasuomi-koulutuksen tarjoajaksi Uudenmaalle

Hyria on valittu yhdeksi Työpaikkasuomi-koulutuksen järjestäjäksi Uudenmaan ELY-keskuksen alueella. Koulutuksen ostaa Euroopan sosiaalirahaston ja Etelä-Savon ELY-keskuksen osarahoittama ja Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen hallinnoima Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hanke. Hankintapäätös on voimassa lokakuulle 2017 ja siihen sisältyy kahden vuoden lisäoptio.

Työpaikkasuomi-koulutus on jo työelämässä oleville maahanmuuttajille suunnattu koulutus, jossa kehitetään ulkomaalaisten työntekijöiden suomen kielen taitoa erityisesti työtehtävien ja yrityksen tarpeiden näkökulmasta.  Kouluttajina toimivat Hyrian kokeneet maahanmuuttaja- ja suomen kielen kouluttajat.  Työnantajan kanssa käydään läpi eri alojen ammattitaitokuvauksia ja -vaatimuksia, joiden pohjalta tehdään alkukartoitus sekä määritellään koulutustarve ja koulutuksen sisältö.

Työpaikkasuomi-koulutus hyödyttää yrityksiä ja työpaikkoja  

Koulutus parantaa ulkomaalaistaustaisen työntekijän valmiuksia viestiä suomen kielellä sekä omassa työyhteisössä että asiakaspalvelutilanteissa. Ammattiin liittyvän kielitaidon hallinta lisää työyhteisön arjen sujumista, parantaa asiakaspalvelua ja varmistaa työturvallisuutta. Työntekijän suomen kielen puhuminen, kirjoittaminen ja ymmärtäminen paranee ja ammattisanasto lisääntyy. Kielen opiskelu on helppoa oman työn yhteydessä.

Toteutustapa räätälöidään yrityksen ja sen tarpeiden mukaan. Koulutus voidaan toteuttaa joustavasti työnantajan tai oppilaitoksen tiloissa, työpäivän aikana tai sen ulkopuolella. Koulutuksessa hyödynnetään myös koulutuksen sisältöihin soveltuvia arjen työtehtäviä.

Työpaikkasuomi-koulutus on ns. yhteishankintakoulutusta, jossa koulutuksesta osan maksaa Ely-keskus ja osan työnantaja. Yritys tilaa koulutuksen Työvoiman liikkuvuus Euroopassa -hankkeelta ja yrityksen maksettavaksi jää 30 - 50 % kokonaiskustannuksista riippuen mm. henkilöstön määrästä ja liikevaihdosta.

Hyrialla pitkä kokemus maahanmuuttajien koulutuksesta

Hyria on monialainen ammatillinen oppilaitos, joka järjestänyt jo vuosia kotouttavaa koulutusta sekä suomen kielen opetusta osana omaa toimintaansa. Hyria järjestää maahanmuuttajille luku- ja kirjoitustaidon koulutusta, kotoutumiskoulutusta, ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta (VALMA), ura- ja työnhakuvalmennuksia sekä monia maahanmuuttajille räätälöityjä ammatillisia koulutuksia. Hyria edistää ESR-rahoitteisen Osuma – maahanmuuttajien osaaminen ja työllistymispolut näkyviksi –hankkeen avulla maahanmuuttajien työllistymistä.  Lisäksi Hyria koordinoi omistajakuntiensa Hyvinkään, Riihimäen ja Hausjärven maahanmuuttajien kotouttamistyötä ja vastaa osaltaan maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluista.

Hyria on saanut kiitosta koulutuspalvelujen hankkijoilta laajoista, vahvoista ja käytännön läheisistä yhteistyöverkostoistaan. Verkostot kattavat muiden seudun toimijoiden lisäksi myös työnantajatahot. 


Lisätietoja:
toimitusjohtaja Pekka Vaittinen, puh. 040 749 3816, pekka.vaittinen(at)hyria.fi
Työpaikkasuomi-koulutuksen osalta: koulutuspäällikkö Ulla Lilja, 050 412 1111, ulla.lilja(at)hyria.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.