Ajankohtaista

24.1.2014 14.34

Hyria uudistaa koulutustarjontaansa

Hyrian tavoitteena on uudistetun strategiansa mukaisesti ajanmukaistaa koulutustarjontaansa vuoteen 2017 mennessä kilpailukykyisemmäksi ja alueen työnantajien tarvetta palvelevammaksi, sekä parantaa Hyriasta valmistuvien nuorten mahdollisuuksia työmarkkinoilla.


Kolme uutta koulutusohjelmaa

Hyrialla on kevään yhteishaussa 24.2.-14.3.2014 mukana kolme uutta nuorten koulutusohjelmaa: kosmetologi, suunnitteluassistentti sekä talonrakentaja (piha- ja viherrakentajan suuntautumisvaihtoehto).


Kosmetologien koulutus järjestetään Riihimäellä Hyrian Käräjäkadun kiinteistössä. Käräjäkadulle rakentuu kesän aikana Hyrian hyvinvointikeskittymä, kun tilat remontoidaan kosmetologien, Hyvinkäältä Riihimäelle siirtyvien parturi-kampaajien ja Hyvinkään lisäksi Riihimäellä aloittavien lähihoitajien koulutuksen käyttöön.


Suunnitteluassistentin koulutusta on aikaisemmin järjestetty Hyriassa aikuisille ja nyt sitä tarjotaan ensimmäistä kertaa myös nuorten kohderyhmälle. Suunnitteluassistenttikoulutus järjestetään Hyvinkäällä Karankadun yksikössä.


Rakennusalan kasvaneeseen työvoiman kysyntään vastataan aloittamalla talonrakentajakoulutuksessa uusi ryhmä, jonka suuntautumisena on piha- ja viherrakentaminen. Talonrakentajat sijoittuvat Hyvinkäälle Uudenmaankatu 249:n toimipisteeseen, jonne siirtyvät myös Riihimäen Teollisuuskadulta hirsirakentajat.


Merkittäviä muutoksia

Hyrian toteuttamat muutokset ovat merkittäviä erityisesti vetovoimaisuuden, opiskelun keskeyttämisten vähentämisen ja alueen kehittymisen tarpeen näkökulmista.


Uudenmaankatu 249:ssä aloittaa eläintenhoitajien aikuiskoulutuksen ryhmä.


Turvallisuusvalvojien koulutuksessa opiskelijamäärää kasvatetaan ja koulutus siirtyy Riihimäen Sakonkadun toimipisteestä Hyvinkään Karankadulle. Sakonkadulle sen sijaan siirtyy Karankadulta automaatioasentajien koulutus.


Karankadulla olevaan ajoneuvoasentajien koulutukseen otetaan myös uusi lisäopiskelijaryhmä.


Laboratorioalan, koti- ja puhdistuspalveluiden, vaatetusompelijoiden ja metsäalan perustutkinnon koulutuksiin ei haeta enää uusia opiskelijoita. Koulutukset loppuvat kokonaan pääasiassa vuonna 2017, kun sisällä olevat opiskelijat valmistuvat.Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.