Ajankohtaista

13.9.2018 9.25

Hyria toteutti uusille opiskelijoille orientaatiojakson – palaute myönteistä

Hyria toteutti ensimmäistä kertaa orientaatioviikot uusille elokuun alussa opintonsa aloittaneille perustutkinto-opiskelijoille. Jatkavien opiskelijoiden oppimisvuosi käynnistyi tänä syksynä kahta viikkoa myöhemmin. Orientaatiojakson tavoitteena oli tutustuttaa aloittavat opiskelijat rauhassa omaan ryhmäänsä, opettajiinsa ja ammatillisiin ohjaajiinsa sekä opintoihinsa. Opiskelijat tutustuivat rastipassien avulla mm. opiskeluympäristöön sekä opiskeluhuolto- ja ohjauspalveluihin. Orientaatiojaksolla aloitettiin ammatillisten opintojen lisäksi myös opintojen henkilökohtaistaminen, henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) tekeminen sekä uraohjaus. Apuna perehdyttämisessä olivat myös tutorit eli vapaaehtoiset vanhemmat opiskelijat, jotka toimivat aloittaneiden opiskelijoiden tukena. 

Kokemukset orientaatioviikoista myönteisiä 


Palautetta uudenlaisesta oppimisvuoden aloituksesta kerättiin sekä opiskelijoilta että työntekijöiltä. Orientaatioviikot koettiin hyödylliseksi 74%:n opiskelijoiden mielestä (täysin ja osittain samaa mieltä olevat). Opiskelijoista 47% oli täysin samaa mieltä, että saivat riittävästi tietoa opinnoista (esim. tutkinnon tavoitteet ja eteneminen sekä HOKS ja poissaolokäytänteet). Opiskelijoista 65% oli täysin samaa mieltä, että saivat riittävästi tietoa opiskeluympäristöstä (esim. ruokailu, turvallisuus, järjestyssäännöt, jätteiden lajittelu). Lisäksi 62% koki saaneensa riittävästi tietoa siitä, kenen puoleen kääntyä opintoihin ja hyvinvointiin liittyvissä asioissa. Pääsääntöisesti opiskelijoiden kokemukset orientaatiojaksosta olivat myönteiset. Opiskelijat kokivat positiivisena myös sen, että aikaa oli ryhmäytymiseen ennen opintojaan jatkavien opiskelijoiden tuloa. Myös ryhmänohjaajilta ja vastuukouluttajilta saatu palaute orientaatioviikosta oli pääsääntöisesti myönteistä. 

Hyrian päävalmentaja, pedagogiikan kehittämisestä vastaava Jenniina Bies-Wikgren on tyytyväinen kokeiluun: ”sekä opiskelijoiden että henkilökunnan palaute orientaatiojaksosta oli pääsääntöisesti positiivista. Palautteen perusteella onnistuimme tutustuttamaan uudet opiskelijat rauhassa opiskeluun, opiskeluympäristöihin, toisiinsa sekä opetus- ja ohjaushenkilöstöön. Tämä helpottaa opintojen aloittamisen sujuvuutta myös jatkossa. Orientaatiojaksosta tulee pysyvä käytäntö ja jatkamme niiden kehittämistä opiskelijoita entistä paremmin palveleviksi.”


Lisätietoja:

Hyria koulutus Oy
päävalmentaja Jenniina Bies-Wikgren
jennina.bies-wikgren(at)hyria.fi
040 701 4315

Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.