Ajankohtaista

7.9.2012 10.06

Hyria mukana Rauta ja Petrooli®- 2012 -tapahtumassa

rauta-ja-petrooliHyrian koulutusalojen eri opiskelijaryhmät opettajineen ovat mukana esittelemässä oppilaitoksen toimintaa konehistorian tapahtumassa. Mukana on mm.
  • Lähiruokaa: avomaavihannesten myyntiä ja puutarhatalousalan muuta esittelyä esim. sidontaa.
  • Maatalousalan kanit, lampaat ja kukkopojat sekä Justiina-vasikka tervehtivät tapahtumassa kävijöitä.
  • Hienomekaanikkojen entisöimä Solifer Export –mopedi.
  • Hopeaketjujen valmistusta ja arvonnassa pääpalkintona hopeaketju.
  • Automekaanikkojen nykyaikaiset mittauslaitteet esittelyssä.
  • Vaatetusalalta esittelyssä näyttävä asukokonaisuus 50-luvun henkeen.
Lisäksi Hyrian matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opiskelijat ovat vahvasti mukana tapahtumassa. Koulutusalalta 182 opiskelijaa vastaa koko messutapahtuman catering-palveluista yhdessä 14:sta opettajan ja ammatillisen ohjaajan sekä muun henkilökunnan kanssa.

Messualueella myydään ruokaa ja alkoholittomia juomia viidessä eri pisteessä. Tapahtuma-alueella Messuravintola Hernekeitto, Pääkahvila ja Messuravintola Muikku & Lettu muodostavat yhtenäisen ravintolamaailmakokonaisuuden. Messualueella on myös erillinen Kahvila Kulma ja Grillimakkarapiste. Tarjolla on keittolounasta, lettuja, leivonnaisia ym. maukasta suuhunpantavaa.

”Hyria on monialainen nuoriso- ja aikuiskoulutusta järjestävä oppilaitos. Meillä ammattia opiskellaan osaksi aidossa työympäristössä ns. oikeita töitä tekemällä, ja tämän vuoksi Rautaa ja Petroolia
-tapahtuma on oiva oppimisympäristö ja -mahdollisuus opiskelijoillemme”, toteaa matkailu-, ravitsemis- ja talousalan koulutuspäällikkö Anna-Helena Holmström-Savolainen.

Yleistä Rauta ja Petrooli®- 2012 –tapahtumasta
Koneviesti- lehti juhlii 60-v. juhlavuottaan ja järjesti kaikille traktoriharrastajille tarkoitetun kilpailun, joka oli suunnattu vuonna 1952 ja sitä myöhemmin valmistetuille traktoreille. Kesän aikana neljästä alkukilpailun parhaista koneista huipentuu loppukilpailu Hyvinkäällä.

Fordson club juhlii 15-v juhliaan nyt myös ilmassa. Nostalginen DC3 lentokone saapuu Rauta ja Petrooli- tapahtumaan toisena päivänä, sunnuntaina 9.9. Hyvinkäälle.

Vanhoja traktoreita, maamoottoreita ja erilaisia maatalouden työkoneita on esillä Rauta ja Petrooli®- 2012 ”masinistijuhlissa”. Koneet eivät vain seiso näytillä, vaan traktoreilla ajetaan esittelykierroksia ja tehdään työtä työ- ja kyntönäytöksissä. Lapsille on tarjolla kyytiä huippusuositussa veteraanitraktorin vetämässä peräkärryssä.

Entiseen tapaan alueen monipuoliselta rompetorilta voi tehdä löytöjä.

Mukana myös: Keski- Uudenmaan Pelastuslaitos sekä reservinupseerit ja aliupseerit. Yritys- ja yhdistysosastoja on entistä runsaammin.

”Tätä tunnelmaa ei voita mikään” oli viime vuonna erään isoisän kommentti. Tiedossa on taas rautaa ja petroolin tuoksua, sekä nostalgiaa ja työnäytöksiä, jossa vaarit pääsevät näyttämään ja kertomaan lapsenlapsilleen miten kaikki oli ennen.

Huom. autoilijoille opastettu etäparkki
Tapahtumayleisöä pyydetään käyttämään etäparkkia ja nauttimaan ilmaisesta vanhojen linja- autojen elämysmatkasta ja kyydityksestä konekentälle (oppilaitoksen alueelle). Kaikilta pääteiltä on opastukset etäpaikoitukseen: vanhan 3-tien varrella n. puoli kilometriä etelään. Hyrian pihapiirissä vain inva- ja bussipaikoitus.

Lisätietoja

Hyria koulutus
matkailu-, ravitsemis- ja talousala, koulutuspäällikkö
Anna-Helena Holmström-Savolainen, puh. 050 415 3678

maatalousala, työnjohtaja
Elsa Laine, puh. 0400 884 972

kone- ja metalliala, opettaja
Timo Nieminen, puh. 040 186 2936

s.postiosoitteet: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Rauta ja Petrooli tapahtuma
RP2012 projektin vetäjä
Timo Lehto puh. 0400 832 027
timo.lehto(at)kopteri.net

Järjestävä Fordson-club Finland ry
pj. Eero Latostenmaa puh. 0500 101 590
eerolat(at)netti.fi


Palaa otsikoihin



Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.