Ajankohtaista

4.6.2013 15.09

Hyria mukana nuorten koulutustakuussa - Korotettu koulutuskorvaus työnantajalle

Hyrialle on myönnetty oppisopimuskoulutuksen lisärahoitusta, jonka avulla oppisopimuskoulutettavien nuorten työnantajat voivat saada korotettua koulutuskorvausta. Hyrian saama korotus on osa valtakunnallista nuorisotakuuta. Koulutustakuulla luodaan nuorelle realistiset mahdollisuudet kouluttautua ja työllistyä.


Nämä takuun piiriin kuuluvat nuoret ovat keväällä 2013 ysi- tai kymppiluokan päättäneitä nuoria eli 16 – 17 –vuotiaita, parhaillaan itsenäisempää elämää  aloittelevia nuoria.


Haemme työnantajia, jotka palkkaisivat nuoren oppisopimuskoulutukseen.

Haemme nuoria, joita kiinnostaa oppisopimuskoulutus.

 

Kun työnantaja palkkaa takuun piiiriin kuuluvan nuoren oppisopimuskoulutukseen, työnantajalle maksetaan korotettua koulutuskorvausta

  • ensimmäisenä vuonna 800 euroa/kuukausi
  • toisena vuonna 500 euroa/kuukausi
  • kolmantena vuonna 300 euroa/kuukausi.

Korotetun koulutuskorvauksen lisäksi työnantaja saa ylimääräisen koulutuskorvauksen, jonka suuruus vaihtelee koulutuksen tavoitteesta riippuen 10 – 200 euron välillä/kuukausi. Työnantaja voi hakea työttömästä nuoresta myös palkkatukea TE-toimiston kautta. Tuen suuruus on maksimissaan 700 euroa/kuukausi.


Lisätietoja ja hakeutuminen mukaan kampanjaan tästä linkistä.


Yhteyshenkilöt hankkeeseen liittyen Hyriassa


Terhi Puukka, hankekoordinaattori

puh. 050 597 3425

terhi.puukka@hyria.fi

 

Ulla Poutiainen, koulutustarkastaja

puh. 040 718 1661

ulla.poutiainen@hyria.fi

 

Tarja Jaakkola, koulutustarkastaja

puh. 050 312 0563

tarja.jaakkola@hyria.fiPalaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.