Ajankohtaista

6.9.2012 15.50

Hyria mukana kehitysvammaisten valtakunnallisilla kulttuuripäivillä

Hyria mukana kehitysvammaisten valtakunnallisilla kulttuuripäivillä

Rinnekoti-Säätiö järjestää Espoossa ja Helsingissä ison kulttuuritapahtuman 7.-9. syyskuuta, jossa Hyrian hyvinvoinnin ja turvallisuuden osaamisalueen eri opiskelijaryhmät opettajineen/kouluttajineen ovat mukana sekä tietyistä toiminnoista ja työpajoista vastaavina että ohjaamassa tapahtumaan osallistuvia asiakkaita.  Hyriasta tapahtumaan osallistuu kaikkiaan noin 110 opiskelijaa ja 10 opettajaa/kouluttajaa.

Teemme yhteistyötä:

  • Kulttuurialan opiskelijat ovat mukana mm. tapahtuman dokumentoinnissa valo- ja videokuvauksen keinoin, valokuvauspajan toteuttamisessa, kiisselimaalauksessa, kankaanpainannassa, rautalankapajalla ohjaustehtävissä sekä kasvomaalauksessa.
  • Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat mukana tapahtumassa ensiaputehtävissä, tapahtuma-alueen ohjaustehtävissä sekä Kauneutta ja terveyttä –alueella kynsistudiossa ja järjestämässä liikuntatuokioita.
  • Puhdistuspalvelualan opiskelijat ovat mukana tuottamassa tapahtuma-alueen siivouspalveluita.
  • Turvallisuusalan asiantuntijat tekevät tapahtuman turvallisuus- ja pelastussuunnitelman sekä opiskelijat osallistuvat turvallisuustehtäviin tapahtumassa.
  • Olemme ammatillista koulutusta tarjoavana oppilaitoksena esillä tapahtuman järjestömarkkinoilla, erityisesti esillä sosiaali- ja terveys- ja turvallisuusala.

Valtakunnalliset kulttuuripäivät on vuosittainen perinne
Rinnekoti-Säätiö järjestää kehitysvammaisten valtakunnalliset kulttuuripäivät Espoon Lakistossa ja Narinkkatorilla Helsingissä 7.-9.9.2012. Kehitysvammaisten valtakunnalliset kulttuuripäivät on vuosittainen, kiertävä tapahtuma. Se on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1984.

Tänä vuonna kulttuuripäivien teemana on ”Vieraista tutuiksi”. Tarkoituksena on tutustuttaa kävijöitä erilaisiin kulttuurimuotoihin, toisiinsa ja Rinnekotiin. Tapahtuman suojelija on kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki.

Kulttuuripäivät ovat kaikille avoin, maksuton ja esteetön koko perheen tapahtuma. Ruokailut ja majoitus ovat omakustanteisia. Tapahtuman mahdollistavat yhteistyökumppanit ja vapaaehtoistyöntekijät. Tapahtumaan odotetaan saapuvan lähes 2 000 kävijää eri puolilta Suomea.

Kehitysvammaisten valtakunnallisilla kulttuuripäivillä on tarjolla muun muassa teatteria, konsertteja, näyttelyitä, elokuvia, työpajoja, jumalanpalvelus, käsityömarkkinat ja katsaus Rinnekodin 85-vuotiseen historiaan. Tapahtumassa jokaisella on mahdollisuus luoda kulttuuria ja osallistua omalla tavallaan, kokijana tai tekijänä, itseään puhuttaviin tapahtumiin ja kulttuurinmuotoihin. Olennaista on kävijöiden keskinäinen vuorovaikutus. Tavoitteenamme on, että kehitysvammainen ihminen voi esteettömästi olla osallisena suuressa tapahtumassa.

Tapahtuman ohjelma löytyy tapahtumasivuilta >>

Lisätietoja

Hyrian yhteistyöstä:
Hyria koulutus
apulaisrehtori, hyvinvoinnin ja turvallisuuden osaamisalue
Tuula Kortelainen
puh. 040 834 9904
tuula.kortelainen(at)hyria.fi

tapahtumasta:
Rinnekoti-Säätiö
projektikoordinaattori
Raili Rantanen
puh. 050 430 2504
raili.rantanen(at)rinnekoti.fi
http://www.kulttuuripaivat.fi
www.facebook.com/vieraistatutuiksi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.