Ajankohtaista

29.9.2017 10.42

Hyria mukana Hyvinvointivirtaa-viikolla 2. - 6.10.

Hyvinvointivirtaa-viikolla 2. - 6.10. vahvistetaan opiskelijoiden työkykyä. Hyria on mukana, samoin kuin yli 100 muuta ammattioppilaitosta.

Hyvinvointivirtaa-viikolla aktivoidaan opiskelijoita pohtimaan ja testaamaan omaa hyvinvointiaan sekä toiminta- ja työkykyään 112 ammattioppilaitoksessa. Ammatillisen koulutuksen Hyvinvointivirtaa-viikon erityisteemoina ovat tänä vuonna oppilaitoksen liikunnallistaminen ja päihteettömyyden edistäminen. Teemoja halutaan nostaa toiminnallisella ja nuoria puhuttelevalla tavalla esille.

Teemaviikon tavoitteena on tukea arjessa jaksamista ja nostaa hyvinvointia sekä puheen että tekojen tasolla oppilaitoksissa pinnalle. Viikon rakentamisessa hyödynnetään oman oppilaitoksen osaamista ja otetaan suunnitteluun ja toteutukseen mukaan sekä opiskelijoiden että henkilökunnan osaamista ja yhteistyökumppaneiden tarjoamia toiminnallisia kokonaisuuksia.

Teemaviikkoa koordinoi Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry. Viikko toteutetaan yhteistyössä eri järjestöjen ja hyvinvointia tukevien organisaatioiden kanssa.

Hyriassa tapahtumaan osallistutaan yksiköittäin

Opiskelijoille on tarjolla monenlaista ohjelmaa. Esimerkiksi Hyvinkäällä, Kauppalankadun yksikössä tarjolla on tietoa asumisesta, tanssia, joogaa ja rentoutusta, SAKU ry:n järjestämää toiminnallista tapahtumaa ja infoa, mindfullnesia, Asahi-liikuntaa ja kuntopiiriä. Myös muissa yksiköissä opiskelijoille on tarjolla erilaisia hyvinvointiin liittyviä tietoiskuja ja toiminnallisia pisteitä.

Hyriassa ohjelman järjestämiseen ovat osallistuneet opiskelijoiden, opetushenkilöstön ja opiskeluhuollon lisäksi ruokalan väki, Kriisikeskus Hymise, Hyvinkään Nuorisoasuntoyhdistys, HRAKS Etsivä nuorisotyö, Tanssikoulu Antti Törmänen, SAKU ry, Mielenterveysyhdistys Hyvinkään Verso Nuorisoasema, Yrittäjyys Yes-hanke, Opiskelijaosuuskunta, Laurean sairaanhoitajaopiskelijat ja Hyrian opiskelijakunta. 

Lisätietoa tapahtumasta: http://sakury.net/taitoa-tyoelamaan/hyvinvointivirtaa  


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.