Ajankohtaista

13.4.2010 13.35

Hyria mediassa: kansanedustaja vieraili Hyrian seminaarissa

Hyria koulutus järjesti 9.4. Ponnahduslauta jatko-opintoihin –seminaarin, jossa käsiteltiin nuorten syrjäytymisen ennaltaehkäisyä ja koulutusmahdollisuuksia, joita on tarjolla ennen varsinaisia lukio-  tai ammatillisia opintoja. Ensi syksynä Hyria tarjoaa Hyvinkäällä ja Riihimäellä tällaisia ns. nivelvaiheen opintoja entistä laajemman kirjon. 40 osallistujaa kerännyt seminaari oli samalla ammattistartin kehittämishankkeen päätöstilaisuus.

 Nuorten koulutuksen yhteishaku keräsi tänä vuonna ennätysmäärän pyrkijöitä ammatillisiin opintoihin ja lukioon. Hakijoiden tarkat määrät ja jakautuminen lukion ja ammatillisen koulutuksen kesken selviävät tarkemmin huhtikuussa, mutta jo nyt on selvää, ettei toisen asteen oppilaitoksen ovi avaudu kaikille yhteishaun hakijoille. Mikä eteen, jos opiskelupaikkaa ei löydy? Entä jos valittu koulutusala ei lopulta vastakaan odotuksia? Mitä tehdä, jos oma ala on vielä vähän hakusessa tai oikein mikään ei innosta? Töitäkään ei nuorille juuri ole tarjolla. Tilanne on huolestuttava, sillä juuri tällaisessa nivelvaiheessa eli siirryttäessä peruskoulusta toiselle asteelle, on tutkimuksien mukaan suuri vaara nuoren syrjäytymiseen.


Lisätietoja

 

koulutuspäällikkö

Pia Myllyselkä

puh. 0400 156 160

pia.myllyselka(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.