Ajankohtaista

23.3.2010 10.32

Hyria koulutus ja Broward College yhteistyössä

Tarjoamme väylän amerikkalaisen yliopistotason koulutukseen

Hyria koulutus aloittaa syksyllä amerikkalaisen Broward Collegen koulutusohjelmien järjestämisen. Broward College on ns. community college, joten sen koulutus sijoittuu suomalaisessa vertailussa toisen asteen ja korkea-asteen välimaastoon. Yhdysvalloissa koulutus on osa kandidaatin tutkintoa, mutta Suomessa opintojen hyväksymiset ovat korkeakoulujen omassa päätöksessä.


Sopimus Broward Collegen koulutusohjelmien tarjoamisesta Hyriassa solmittiin lokakuussa 2009, kertoo projektipäällikkö Anne Bondaréw, joka vastaa koulutusohjelman käynnistämisestä Hyriassa.


Broward Collegen David Moore, Ph.D. (Intercultural Education Departmentin johtaja) ja Dianne Ruggiero, Suomen koordinaattori (Associate Professor of ESL and Reading, Faculty Coordinator, BC-HYRIA Finland) vierailevat Hyvinkäällä Hyriassa 26.3. - 31.3.2010. Vierailu kuuluu solmittuun yhteistyöhön osana koulutuksen suunnittelua ja monitorointia.


Broward College on perustettu 50 vuotta sitten ja sillä on toimintaa Floridassa yhdeksällä eri paikkakunnalla. Koko- ja osa-aikaisten opiskelijoiden määrä on vuosittain 60 000.
Broward Collegen tarjoama koulutus:

 • Associate degrees
 • Bachelor degrees
 • Certificate programs

Koulutuskokonaisuus sopii monelle kansainväliseen koulutukseen haluavalle


Hyrian kansainväliseen koulutustoimintaan on perustettu International Education Center of Hyria, jonka amerikkalaista koulutusta toteuttaa American Education Center of Hyria.

 

Koulutus toimii 2 + 2 -mallilla. Koulutuksen kaksi ensimmäistä vuotta on opiskelua Hyriassa. Tämän jälkeen opiskelija voi hakeutua johonkin Floridan yliopistoista jatkamaan tutkinnon kahta jälkimmäistä vuottaan ja suorittaa näin ollen Bachelor Degree -tutkinnon.

 • Koulutusohjelman sisällössä suuntaudutaan liiketalouteen (Business Administration)
 • Kohderyhmää ovat mm.
  • Lukion tai IB-lukion suorittaneet riittävästi englantia osaavat henkilöt
  • Esim. opistotason suorittaneet henkilöt, jotka haluavat opiskella amerikkalaisen koulutusohjelman mukaisesti ja hankkia Bachelor Degree -tason tutkinto USA:sta.
  • Joko Suomessa jo asuvat tai Suomeen muuttavat ulkomaalaiset henkilöt
 • Koulutus ja sen hallinnointi tapahtuvat kokonaisuudessaan englannin kielellä
 • Koulutusohjelmaan mukaan pääsyssä edellytetään kolmen testin läpäisyä, joita ovat: English comprehension, Mathematics, Reading
 • Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sopii erinomaisesti henkilöille, jotka haluavat työskennellä opintojen ohella.
 • Koulutukseen hakeutumisesta on tulossa Hyrian kotisivuille lisätietoja huhtikuussa, lisäksi koulutuksesta voi tiedustella Anne Bondaréwilta.

Rehtori Ari Orelma kertoo, että Hyriaan on perustettu kansainvälinen keskus, jonka avulla pyritään vahvistamaan Hyrian asemaa alueen kansainvälistäjänä, kouluttajana ja partnerina. Tavoitteena on, että Hyria oppilaitoksena muodostaa toiminta-aluetta palvelevan ja osaamista uudistavan arvostetun kansainvälisen oppimis- ja kehittämisverkoston.


Lisätietoja

Hyria koulutus Oy


projektipäällikkö Anne Bondaréw

puh. 050 524 6096

anne.bondarew(at)hyria.fi


rehtori Ari Orelma

puh. 0400 290 890

ari.orelma(at)hyria.fi


www.hyria.fi 

www.broward.edu


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.