Ajankohtaista

5.2.2014 14.17

Hyria kannustaa yrittäjyyttä harkitsevia yrittäjiksi liiketoimintamuotoilun avulla Lahdessa

Kiinnostus yrittäjyyttä kohtaan kasvaa Suomessa. Hyria koulutus käynnistää liiketoimintaratkaisuja suunnittelevan yrittäjäkoulutuksen Lahden yksikössään (Vesijärvenkatu 15). Koulutuksessa yrittäjäksi aikovat tai yrittäjyyttä suunnittelevat tuottavat käyttäjäläheisiä liiketoimintaratkaisuja.


Yrittäjyyteen liittyviä haasteita pystytään purkamaan liiketoimintamuotoilulla. Suunnittelemalla ja tuotteistamalla sekä kehittämishaasteita purkamalla voidaan kehittää yritystoimintaa, joka lähtee markkinoiden tarpeista ja sovittaa yhteen yrittäjän motiiveja.


”Sankariyrittäjyyden mystifiointi ei tuota lisäarvoa. Tavoitteena on madaltaa yrittäjyyteen liitettyjä kynnyksiä. Yrittäjyyden suunnittelu on asioiden uudelleen oppimista ja siitä seuraavaa inspiroitumista.” Vesa Tamminen kuvailee kurssin tavoitteita ja sisältöä.


Hyria on järjestänyt jo kauan yrittäjäkoulutuksia. Nyt koulutuksen sisältöjä on moduloitu ja kokonaisuuden hahmottamista rohkeasti suoraviivaistettu. Osallistujat saavat työkaluja suunnitella yritystoimintaansa ja tuottaa selkeitä ratkaisuja itsensä työllistämiseen ja vaurastumiseen yrittäjänä – starttivaiheen erilaisten lähtökohtien mukaisesti.


Koulutuksessa painotetaan yrittäjän kilpailukyvyn kannalta tärkeitä osa-alueita, kuten hyvään asiakaspalveluun tukeutuvaa myyntiosaamista, tuoteratkaisujen suunnittelua ja kehittämistä, markkinointia sekä liiketoimintaosaamista.


Vuoden ensimmäinen liiketoimintamuotoilua korostava yrittäjäkurssi toteutetaan Lahdessa 24.2.–28.3.2014. Koulutuksen kesto on 25 päivää ja se toteutetaan päiväkoulutuksena klo 8.15–15.00. Seuraava Yrittäjyyskoulutus päiväkoulutuksena toteutetaan Lahdessa 31.3.–7.5.2014, haku päättyy 14.3.2014. Haku koulutuksiin tapahtuu Te-toimiston kautta työvoimahallinnon web-sivuilla. Haku vuoden ensimmäiselle kurssille päättyy 10.2.2014.


Hyria koulutus järjestää seuraavan vuoden aikana kuusitoista yrittäjäkoulutusta Lahdessa. Kursseista kahdeksan on päiväkursseja ja kahdeksan iltakursseja. Lisäksi Hyria järjestää neljä koulutusta päivä- ja neljä iltakoulutuksina Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.


Lisätietoa yrittäjäkoulutuksista Lahdessa

Vesa Tamminen, yrittäjäkoulutuksen vastuukouluttaja

puh. 0400 200 388,

vesa.tamminen (at) hyria.fi


Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Lahti p. 029 504 1500Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.