Ajankohtaista

13.9.2016 11.14

Hyria järjestää valtakunnalliset Puhdistuspalvelualan kehittämispäivät Riihimäellä 21. - 22.9.

Puhdistuspalvelualan kehittämispäivät on jokavuotinen valtakunnallinen tapahtuma, joka kokoaa ammatillisten oppilaitoksien alan ammattilaiset ajankohtaisten kysymysten äärelle. Tapahtuma antaa alan koulutuksen järjestäjille erinomaisen tilaisuuden verkostoitumiseen ja parhaiden käytänteiden jakamiseen. Tänä vuonna tilaisuuden järjestää Hyria Riihimäellä Hotelli Scandicissa.

Suomessa puhdistuspalveluala työllistää noin 85 000 ihmistä. Ammattinimikkeitä on paljon, työtä tehdään esimerkiksi siivoojan, laitoshuoltajan ja palveluvastaavan nimikkeellä. Yhä useampi työskentelee myös monipalvelutyöntekijänä, jolloin siivouksen lisäksi on hallittava muitakin tehtäviä, mm. ateriapalveluita, kiinteistönhuoltopalveluita ja potilaskuljetuspalveluita. Ala työllistää hyvin myös maahanmuuttajia, vuonna 2012 16 % alalla työskentelevistä oli maahanmuuttajataustaisia. On ennustettu, että tulevaisuudessa maahanmuuttajien osuus alan työntekijöistä tulee ennestään kasvamaan.

Puhdistuspalvelualan koulutusta on järjestetty 1960-luvulta lähtien. Yliopistotasoista koulutusta alettiin järjestään Helsingin yliopistossa Kodin teknologian laitoksella 1969. Nykyään alan koulutusta annetaan toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa. Valtaosa alan tutkinnoista suoritetaan aikuisten näyttötutkintona. Laitoshuoltajan ammattitutkinto on toiseksi eniten suoritettu ammattitutkinto koko maassa. Tutkinnon suorittajat työllistyvät hyvin.

Tämän vuoden kehittämispäivien teemana on monikulttuurisuus puhdistuspalvelualalla. Alan nykytilaa valotetaan monipuolisesti koulutuksen, työelämän ja yhteiskunnan näkökulmista asiantuntijaluennoin. Lisäksi alan tutkintotoimikunnat jakavat tilaisuudessa ajankohtaista tietoa tutkintojen organisoinnista ja toteutuksesta. Luentojen lisäksi ohjelmassa on yhteistä keskustelua ja verkostoitumista. Osallistujia tapahtumaan on tulossa noin 100 ja he saapuvat ympäri Suomea.

Lisätietoja: Hyria koulutus, koulutuspäällikkö Juhani Remes, juhani.remes(at)hyria.fi, puh. 050 564 2676


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.