Ajankohtaista

16.1.2015 10.35

Hyria järjestää Taitaja 2015 tarjoilija ja cateringkokki semifinaalit Riihimäellä 20.-21.1.

Tarjoilija semifinaali 20.1.2015

Tarjoilija -kilpailulaji on yksilökilpailu ja Hyrian semifinaaliin osallistuu yhdeksän kilpailijaa. Hyrian omat lajin kaksi semifinalistia kilpailevat samana päivänä Porvoossa järjestettävässä Taitaja-semifinaalissa.

Tarjoilija toimii kilpailujen aikana asiakaspalvelutehtävissä erilaisin liikeideoin toimivissa ravintoloissa. Hän osaa kunnostaa asiakastiloja sekä esitellä, myydä ja tarjoilla asiakkaille tuotteita ja palveluja eri tarjoilutapoja käyttäen. Hän osaa ottaa huomioon yksittäisiä asiakkaita ja asiakasryhmiä sekä tekee yhteistyötä keittiöhenkilökunnan sekä muiden tarjoilijoiden kanssa. Tarjoilija palvelee kotimaisia ja kansainvälisiä asiakkaita ja hän toimii vastuullisesti sekä aktiivisesti huomioiden erilaisten asiakkaiden tarpeet. Hän noudattaa työskennellessään anniskelu- ja hygieniamääräyksiä sekä ottaa huomioon kestävän kehityksen toimintaperiaatteet.

Semifinaalissa kaikki tarjoilijakilpailijat toimivat liikeneuvottelulounaalla samanaikaisesti samassa tilassa näköyhteydessä toisiinsa. Kilpailijat ovat saaneet semifinaalitehtävän kuukautta ennen kilpailua. Kilpailutehtävä 1: kata ja tarjoile edustuslounas neljälle hengelle. Tehtävä 2. Juomasekoitusten valmistaminen baarityöskentelynä. Kilpailijoille on annettu harjoiteltavaksi 11 juomasekoitusta, joista kilpailussa valmistetaan kaksi.

Tarjoilija semifinaali
Tiistaina 20.1. klo 8-17
Hyria, Opetusravintola Hyrilla
Sakonkatu 1, Riihimäki

Lisätietoja: semifinaalivastaava, opettaja Tiina Packalen-Huhtanen, p. 040 3305265, tiina.packalen-huhtanen(at)hyria.fi

Cateringkokki semifinaali 21.1.2015

Cateringkokkilajin semifinaaliin osallistuu kuusi kilpailijaparia. Hyriasta tulee kolme paria: Karankadulta Natalia Sjomina ja Niko Tanskanen, Sakonkadulta Hanna Toivonen ja Ida Rantanen sekä Annica Wickström sekä Veikka Nummela. Muut kilpailijaparit ovat Koulutuskeskus Salpauksesta ja Forssan ammatti-instituutista.

Cateringkokki suunnittelee, valmistaa ja tarjoilee maittavia, houkuttelevia ja terveellisiä ateriakokonaisuuksia asiakkailleen, myös erityisruokavaliot huomioiden. Tuotteiden valmistamisessa otetaan huomioon hygieenisyys, kestävän kehityksen mukainen toiminta, ympäristönäkökohdat,  omavalvonta, työturvallisuus ja yhteistyö.

Kilpailutehtävä koostuu reseptin muokkaamisesta, keittiötyöskentelystä sekä teoriakokeesta. Alustava kilpailutehtävä on ollut kilpailijoiden nähtävänä Skills-sivustolla. ”Haastetta lopulliseen kilpailutehtävään tulee kuitenkin 30 % muutoksesta alustaviin tehtäviin nähden”, kertoo Hyrian semifinaalivastaava Päivi Törmä. 

Cateringkokki semifinaali
Keskiviikkona 21.1. klo 8-16
Hyria, A-talon opetuskeittiö
Sakonkatu 1, Riihimäki

Lisätietoja: semifinaalivastaava, opettaja Päivi Törmä, p. 040 330 5266, paivi.torma(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.