Ajankohtaista

19.12.2017 15.29

Hyria ja TTS aloittivat yhteistyön raskaan kaluston ajo-opetuksessa

Hyria kilpailutti autonkuljettajaopiskelijoille annettavan C- ja CE-ajokorttiluokkien ajo-opetuksen sekä kuljettajatutkinnon ajokokeiden järjestelyt alkusyksystä. Tarjouskilpailun myötä palvelun tarjoajaksi valikoitui TTS Työtehoseura.

Kilpailuttamisella ja yhteistyökumppanin valinnalla Hyria haluaa omassa toiminnassaan keskittyä logistiikka-alan tutkintojen keskeisen ammatillisen osaamisen tuottamiseen ja pienentää toimintansa kustannuksia. Tavoitteena on luoda TTS:n kanssa luotettava ja pitkäaikainen kumppanuussuhde.

”Logistiikkakoulutuksessa käytettävä kalusto, mm. kuorma-autot ja rekat, on todella kallista. Ei ole mitään järkeä, että meillä molemmilla koulutuksen järjestäjillä on samantyyppistä arsenaalia viidentoista kilometrin päässä toisistaan. TTS on vasta uusinut omaa kalustoaan ja on hienoa, että Hyria pystyy säästämään ja hyödyntämään uutta ja laadukasta välineistöä opetuksessaan. TTS:llä on myös erittäin pitkä kokemus ajo-opetuksen järjestämisestä. Olen varma siitä, että koulutuksen laatu ei ulkoistamisesta heikkene”, miettii Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen.

Käytäntöjä hiotaan vielä

TTS:n kouluttajat aloittivat Hyrian opiskelijoiden ajo-opetuksen marraskuun alussa. TTS:n logistiikka-alan johtaja Aarno Lybeck kertoo, että käytännössä TTS:n kuorma-auto tai rekka sekä ajo-opettaja noutavat opiskelijan Hyrian toimipisteestä ennakkoon sovittujen suunnitelmien mukaan. TTS on nimennyt Hyrian opetukseen neljä ajo-opettajaa. Nimetyillä vastuukouluttajilla varmistetaan, että homma pysyy hanskassa ja tieto kulkee puolin ja toisin.

Hyrian autoalan koulutuspäällikkö Jarmo Piipponen kertoo yhteistyön alkaneen hyvin. ”Alkuun joudumme varmaan istumaan tiiviimmin yhdessä ja hiomaan yhteiset käytännöt kuntoon. Yhteistyö vaatii oppimista ja joustoa molemmilta organisaatioilta, tarvittaessa on myös pystyttävä soveltamaan, kun eteen tulee yllättäviä tilanteita.

Yhteistyöstä hyötyvät myös alueen kuljetusyrittäjät

Ammatillisen koulutuksen rahoitusleikkaukset pakottavat koulutuksen järjestäjät tiivistämään yhteistyötään. Hyrian ja TTS:n tapauksessa yhteistyöstä hyötyvät ennen kaikkea opiskelijat. Lisäksi alueen kuljetusyrittäjät arvostavat sitä, että tulevat työntekijät harjoittelevat uudenaikaisilla välineillä ja hallitsevat alan uusimman teknologian.

”Toivomme, että kyseinen sopimus on alku pitkälle yhteistyölle ajo-opetuksen saralla”, summaa TTS:n toimitusjohtaja Juha Ojala. ”Olemme virittelemässä tiiviimpää yhteistyötä myös muilla aloilla. Kumppanuutemme hyödyttää koko talousaluettamme ja tekee meistä molemmista vahvempia toimijoita”.

Lisätietoja:

Hyria koulutus, toimitusjohtaja Pekka Vaittinen, pekka.vaittinen(at)hyria.fi, puh. 040 749 3816
TTS Työtehoseura, toimitusjohtaja Juha Ojala, juha.ojala(at)tts.fi, puh. 050 5673 908

HyriaTTS
Hyrian ja TTS:n henkilökuntaa: Hyrian opettaja Juha Hakalehto (vas.), Hyrian toimitusjohtaja Pekka Vaittinen, Hyrian opettaja Jukka Jokinen, Hyrian koulutuspäällikkö Jarmo Piipponen, Hyrian opettaja Timo Sillanpää, TTS:n toimitusjohtaja Juha Ojala ja TTS:n logistiikka-alan johtaja Aarno Lybeck.Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.