Ajankohtaista

8.6.2017 13.16

Hyria ja HRAKS yhteiseen työhön: asiakkaille entistä enemmän hyötyjä ja mahdollisuuksia

Hallitukset hyväksyivät konsortiostrategian 6.6. - yhteisellä työllä parannetaan ja vahvistetaan toiminta-alueen elinvoimaa ja osaamista sekä vastataan sosiaalisiin haasteisiin.


Hyria koulutus Oy ja Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö sr HRAKS ovat työstäneet strategioitaan rinnakkain ja rakentaneet uudet suuntaviivansa yhteiselle pohjalle. Strategiatyöhön ovat hallitusten ja johdon lisäksi osallistuneet henkilöstö, asiakkaat, opiskelijat ja huoltajat sekä sidosryhmät. Strategiat muodostavat yhdessä konsortiostrategian, joka kuvaa Hyrian ja HRAKSin yhteistä tahto- ja tavoitetilaa tukea alueen kilpailukykyä laadukkaan, oikein mitoitetun koulutustarjonnan keinoin painottaen myös inhimillisyyttä ja sosiaalista vastuuta.

 

Strategioissa määritellään ne menestystekijät, joissa onnistuminen on konsortiolle erityisen tärkeää. Lisäksi kuvataan toimintatavat, jotka kertovat siitä asenteesta, jolla tavoitteisiin päästään. Uudet strategiat otetaan käyttöön vuoden 2018 alusta ja niille ei ole määritetty päättymisvuotta. Sen sijaan uusia suuntaviivoja päivitetään joustavasti vastaamaan nopeisiin toimintaympäristön ja asiakastarpeiden muutoksiin.

 

Konsortiostrategian ytimessä on asiakas

 

Ammattien ja osaamisen muutokset vaikuttavat työvoimatarpeeseen ja koulutuksen kysyntään. Työ muuttuu, ammatteja katoaa ja uusia syntyy. Ammatillisen koulutuksen reformi sekä uudistukset sosiaali-, terveys- ja kasvupalveluissa pakottavat muuttamaan koulutustarjontaa ja toimintatapoja. Yhteiskunta digitalisoituu ja globalisoituu, toisaalta heikommassa asemassa olevat syrjäytyvät entisestään.

 

Molemmissa strategioissa pääpainopiste on asiakkaassa. Hyrian strategia korostaa asiakkaan saaman hyödyn tärkeyttä eli haastavia, mielekkäitä ja joustavia opintoja, jotka johtavat työllistymiseen. HRAKSin strategian ykköstavoitteena on tarjota asiakkaille mahdollisuudet hyvään elämään ja omannäköisen tulevaisuuden rakentamiseen. Yhdessä tehtävällä työllä asiakasta pystytään palvelemaan entistä tehokkaammin ja kokonaisvaltaisemmin. Tästä hyötyy yksittäisen opiskelijan ja muiden asiakkaiden lisäksi koko alue.

 

Lisätietoja:


Hyria koulutus Oy

Toimitusjohtaja, johtava rehtori Pekka Vaittinen

pekka.vaittinen(at)hyria.fi, puh. 040 749 3816

Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö sr

Toimitusjohtaja Pekka Vaittinen

pekka.vaittinen(at)hyria.fi, puh. 040 749 3816


Hyvinkään-Riihimäen Seudun Ammattikoulutussäätiö sr

Toiminnanjohtaja Karel McLeod Smith

karel.mcleodsmith(at)hraks.fi, puh. 040 073 8029

 


Palaa otsikoihin



Käytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.