Ajankohtaista

23.3.2010 14.00

Hyria ensimmäistä kertaa yhteishaussa -hakijoiden määrä lisääntyi

Toisen asteen yhteishaku päättyi perjantaina 19.3.
Hyriassa ollaan tyytyväisiä lopputulokseen.

Nuorten syksyllä 2010 alkavaan koulutukseen hakeutuminen päättyi viime perjantaina. Hyria koulutukseen ensisijaisten hakijoiden määrä lisääntyi 11 % edellisen vuoden tilanteeseen verrattuna, samoin oli myös kaikkien hakijoiden kohdalla, kasvua oli 9 %. Viime vuonna Hyrian yksiköt toimivat vielä vanhojen ylläpitäjien (Hyvinkään kaupunki, Riihimäen ammattioppilaitos) alaisuudessa.


Nyt näyttää siltä, että yhden luukun toimintamalli vaikuttaa toimivan hyvin. Opiskelijat ovat löytäneet monipuolisen oppilaitoksen – Hyrian, summaa nuorten koulutuksen vararehtori Markku Loiskekoski.


Hyriaan pyrki kaikkiaan 1389 ensisijaista hakijaa, mikä on puolitoistakertainen määrä suhteessa aloituspaikkoihin. Hakijoiden suosiossa olivat erityisesti eläintenhoidon koulutusohjelma (169 hakijaa/24 aloituspaikkaa), kuvallisen ilmaisun perustutkinto (114/20), sekä audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto (92/36). Myös perinteiset koulutukset, kuten rakentamisen ja sosiaali- ja terveysalan perustutkinnot vetivät hyvin hakijoita. Valtaosa aloituspaikoista täyttyy ensisijaisista hakijoista.


Lisätietoja

Hyria koulutus Oy

vararehtori nuorten koulutus
Markku Loiskekoski

puh. 040 704 8807

markku.loiskekoski(at)hyria.fi


Palaa otsikoihin