Ajankohtaista

24.3.2016 7.54

Hyria aloittaa yt-neuvottelut vastatakseen toimintaympäristön nopeaan muutokseen

Hyria konserni käynnistää 4.4.2016 yt-neuvottelut tuotannollisin ja taloudellisin perustein. Yt-neuvottelujen ensimmäinen vaihe kohdistetaan suureen osaan koulutusosastoista. Yt-neuvotteluiden toinen vaihe käynnistyy elokuussa, jolloin tarkastellaan myös muita kuin koulutuksen tulosalueita. Hyrian palveluksessa on 442 henkilöä.

Tuotannolliset ja taloudelliset perusteet johtuvat ensisijaisesti varautumisesta ammatillisen koulutuksen rahoituksen vähenemiseen. Julkisen rahoituksen leikkauksesta johtuva säästötavoite on Hyrian osalta lähivuosina arviolta kolme miljoonaa euroa. Säästöt tarkoittavat ensimmäisessä vaiheessa noin 50 henkilötyövuoden vähentämistä sekä muiden kustannuksien karsimista. Henkilöstövähennykset pyritään hoitamaan ensisijaisesti eläkejärjestelyjen ja määräaikaisten sopimusten päättymisten avulla. Ensimmäisen vaiheen yt-neuvottelut on määrä saada päätökseen 17.5.2016.

Säästöjä haetaan myös uudella toimintatavalla

Hyria vastaa muuttuvaan toimintaympäristöön myös mittavalla sisäisellä muutosprosessilla, jonka avulla haetaan uudenlaista toimintatapaa. Vuoden 2015 lopussa käynnistyi Oppimisen ja osaamisen tulevaisuus Hyriassa -hanke. Hankkeen alla on kolme kärkihanketta. Opetus, oppiminen, osaaminen -kärkihanke valmistelee digitalisaation mahdollisuuksia, yksilöllisiä opintopolkuja ja osaamisen kehittämistä muutoksessa. Toimintaympäristö -kärkihankkeessa keskiössä ovat kumppanuudet, koulutuksen tarve ja mitoitus, nuorten ja aikuisten koulutuksen yhtenäistäminen sekä osallistava ja työelämälähtöinen pedagogiikka. Oppimisympäristöt -kärkihankkeessa keskiössä ovat joustavat ja muuntuvat oppimisen paikat sekä tila- ja kampussuunnittelu.

Hyria on koko historiansa ajan, jatkuvasti ja aktiivisesti kehittänyt toimintaansa. Kehitystyö on onnistunut: koulutusorganisaation talous on vahvalla pohjalla, imago tutkitusti hyvä ja vuoropuhelu alueen yritysten kanssa toimivaa. Hyrian pitää kuitenkin pysyä mukana muutoksessa: rahoituksen pienenemisen lisäksi myös työelämä ja ammatit ovat muuttumassa sekä teknologia kehittyy huimaa vauhtia. Hyrian on vastattava työelämän ja yksilöiden tarpeisiin yhä paremmin ja ketterämmin pienenevillä resursseilla.    

  

Lisätietoja:

Pekka Vaittinen, toimitusjohtaja, Hyria koulutus Oy ja Hyria aikuiskoulutus Oy
pekka.vaittinen(at)hyria.fi, puh. 040 749 3816


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.