Ajankohtaista

21.5.2013 10.03

Hopeaa Hyrialle Taitaja2013-kilpailuista!

Esa Vainola
Esa toi Hyrialle hopeaa, mitali kaulassa on kelpaa hymyillä.
Taitaja2013 kisat, jotka järjestettiin Joensuussa 14. - 16.5.2013, toivat menestystä Hyrian logistiikka-alalle. Opiskelija Esa Vainola saavutti hopeaa kuljetuslogistiikan ammattitaidon suomenmestaruuskisojen finaalissa. Esa opiskelee vasta toista vuottaan Hyriassa ja eroa kultamitaliin oli vain 0,33 pisteen verran.

Hyriaa edustamassa oli kuusi opiskelijaa: koneistajaksi opiskeleva Eemi Saloranta, kokin ammattiin opiskelevat Eerika Luokkanen ja Aleksi Luukka, tarjoilijaksi opiskeleva Tuuli Hakola ja yhdistelmäajoneuvonkuljettajiksi opiskelevat Tino Krook ja Esa Vainola. Lähes kaikki nämä alat olivat ensi kertaa mukana Taitaja-finaalissa Hyriasta.

Kolmepäiväiset finaalit olivat tiukkojen tehtävien ja aikataulujen puolesta kova koitos. Hyrian joukkueenjohtaja, opettaja Seija Siitonen raportoi kisatunnelmia näin: ”Viikko on ollut raskas, mutta antoisa niin kilpailijoille kuin valmentajillekin. Joukkue, joka koostui lähes yksinomaan toisen vuosikurssin opiskelijoista, osoitti olevansa finaalipaikan arvoisia. Menestyksen kruunasi Esan hopeamitali ja Eemin 5. sija.”

Esa Vainola ja Jukka Jokinen
Hieno valmennustyö toi kilpailuun varmuutta, kuvassa Esa Vainola valmentajansa opettaja Jukka Jokisen kanssa.
Ei ole helppoa tehdä työsuoritusta yleisön ja tuomareiden tuijotuksen alla. Pienikin unohdus huomataan ja kirjataan muistiin. Tänä vuonna opiskelijoiden osaaminen eri ammateissa oli todella korkeatasoista. Useissa lajeissa erot opiskelijoiden välillä olivat vain kymmenyksiä, jopa sadasosia kolmen päivän suoritusten jälkeenkin.

”Henki joukkueessa oli mainio. Opiskelijat näyttivät parasta osaamistaan ja olivat mitä parhainta mainosta Hyrialle. Koko viikko oli suurenmoinen kokemus ja jää taatusti mieliin meille kaikille mukana olleille. Joensuu järjesti kelpo kisat. Upeassa kevätsäässä toisistaan mittaa otti 415 opiskelijaa 37 alalta. Lisäksi mukana olivat erityisammattioppilaitoksissa opiskelevat ja Taitaja9 kilpailijat (peruskoulun 9 lk). Katsojia kolmen päivän aikana kävi n. 38 000”, toteaa opettaja Seija Siitonen.

Onnittelemme taitavia opiskelijoitamme!


Lämpimät onnittelut Esalle mahtavasta saavutuksesta, Hyria kiittää ja kannustaa! Mitalikahvit ovat luvassa vielä ennen kesää.

Lisäksi hienosti Taitaja-kisoissa pärjänneille opiskelijoille Eemi Saloranta (koneistus 5. sija), Tino Krook (kuljetuslogistiikka 7. sija), Tuuli Hakola (tarjoilija 8.sija) ja Aleksi Luukka ja Eerika Luokkanen (cateringkokki 8. sija) toivotamme paljon onnea kelposuorituksesta! Eemiä lukuun ottamatta, joukkueessa olevat nuoret voivat osallistua kilpailuun myös ensi vuonna.
Hyrian ryhma Taitaja 2013
Hyriaa edustanut joukkue oli täysillä mukana, kuvassa mukana vas. Esa Vainola, Eemi Saloranta, Tino Krook, Aleksi Luukka, Eerika Luokkanen, Seija Siitonen, Tuuli Hakola, Aija Kingelin, Anna-Helena Holmström-Savolainen ja Mikko Martikainen sekä takana lipun kanssa Jukka Jokinen.
Taustaa Taitajasta

Taitaja on vuosittainen ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat, kilpailuvuonna korkeintaan 20 -vuotta täyttävät nuoret kilpailevat n. 40 eri alan Suomen mestaruuksista.
Taitaja2013 Joensuu -tapahtuman järjesti Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä yhdessä oppilaitostensa ja yhteistyökumppaneidensa kanssa. Taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Vuoden 2014 Taitaja-tapahtuma järjestetään Lahdessa.

Kuvia, tunnelmia ja tuloksia voi käydä katsomassa osoitteessa www.taitaja2013.fi/
Kertaa uutinen finaaliin lähtijöistä, lue lisää >>

Lisätietoja

Hyrian joukkueenjohtaja
opettaja, hiusala
Seija Siitonen
Puh. 050 415 3419

sähköposti: etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Kuvat: Aulis Lindfors


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.