Ajankohtaista

23.1.2012 15.30

GTECH Finland lahjoitti Hyrialle palvelinlaitteita

GTECH Finland on osa kansainvälistä konsernia joka kehittää ja vastaa Suomessa mm. kaikista Veikkauksen on line -rahapelijärjestelmistä. Hyriassa opiskeleva Aleksi Ravantti oli viime kesän yrityksessä kesätöissä ja vastaa datanomin työssäoppimisjaksollaan toisen vakinaisen henkilön kanssa yrityksen sisäisestä it-infrasta, johon kuuluu palvelimet, tietoliikenne ja n. 100 työasemaa.

Datanomin ammatissa parasta on monipuolisuus
Hyrian Sakonkadun yksikön kolmannen vuoden datanomiopiskelija Aleksi Ravantti Riihimäeltä on löytänyt mieleisen ja tehtäviltään mitä parhaimman datanomin työhön sopivan työssäoppimispaikan. Kaksoistutkintoa (datanomi sekä lukion oppimäärä) suorittava nuorimies valmistuu keväällä 2013.

”Hyrian Riihimäen yksikkö oli lähin ammattioppilaitos, josta saa haluamani alan koulutusta. Mielestäni työllistävin ala seuraavan 10 vuoden sisällä tulee olemaan tietotekniikka- sekä tietoliikennealat, sillä tietotekniikka kehittyy ja yleistyy todella nopeaa tahtia tälläkin hetkellä”, Lopelta kotoisin oleva Aleksi perustelee valintaansa.

Aleksi kokee, että opintoja on hyvä jatkaa tulevaisuudessa. ”Datanomin koulutus on hyvä pohja moneen eri tietotekniikka-alan tehtävään, mutta se pohja ei riitä korkeisiin vuosituloihin, joten aion erikoistua johonkin tiettyyn aihealueeseen, joka minua kiinnostaa.” Parasta tulevassa ammatissa on sen monipuolisuus, hän toteaa.

Terveisenä yhteishaussa Hyriaan hakeville Aleksi painottaa, että ”Hakekaa paikkaan johon todella haluatte, älkääkä menkö sen mukaan mihin kaverit lähtivät, sillä kouluttautuminen on itseä ja omaa tulevaisuutta varten”.

Laitteita opetuskäyttöön lahjoituksena
Työssäoppimiseen liittyvällä ohjauskäynnillä tuli iloinen yllätys. ”Aleksin työpaikkaohjaaja Tuukka Paavolainen päätti lahjoittaa Hyrialle datanomiopetukseen Riihimäelle yhteensä kahdeksan IBM xSeries 336  ja neljä HP ProLiant DL380 rack-palvelinta sekä kaksi Cisco- tietoliikennelaitetta. Meille ne ovat opetukseen erinomaisen sopivia ja niiden käyttöarvo on todella suuri”, kertoo Hyrian opettaja Veli-Matti Niemelä innoissaan.

Kovin vanhasta teknologiasta ei ole kyse, koska vastaavia palvelimia on vielä käytössä kyseisellä yrityksellä.

”Haluamme tukea tietotekniikkaopetusta ja tässä tarjoutui oiva tilaisuus lahjoittaa laitteita hyvään tarkoitukseen”, toteaa GTECH Finlandin infrastruktuuripalveluista vastaava Tuukka Paavolainen.

Käytöstä poistuvat laitteet tyhjennetään ensin sisältämästään datasta, jonka jälkeen ne lähtevät kierrätykseen mm. palvelinosien jälleenmyyjille.

”Aleksin tehtävinä on ollut mm. loppukäyttäjien tukeminen ja datan tyhjennys käytöstä poistuvista laitteista, jotka nyt lahjoitimme Hyrian datanomiopetukseen”, kertoo Tuukka Paavolainen.

”Työharjoittelun tukeminen tulee varmasti olemaan osa GTECHin tulevaisuutta. Työharjoittelulla saadaan lisää näkyvyyttä potentiaalisena työnantajana sekä myöskin apuja kiireisinä ajankohtina jolloin tarvitaan lisää työvoimaa. Työharjoittelujakson hyvin strukturoidut ammattiosaamisen näytöt mahdollistavat myös niiden asioiden eteenpäin viemisen joiden suunnitteleminen ja toteutus ei ole aina mahdollista yrityksen vakinaisilla resursseilla.” 

Alan työllisyystilanne on hyvä
Tuukka Paavolainen kertoo alan työllisyystilanteesta, että ”Tällä hetkellä on haasteena löytää kokonaisvaltaisesti alan tehtäviä hallitsevia osaajia. Työnkuva on muuttunut ajan myötä; nyt tarvitaan enemmän erikoisosaamista ja järjestelmäasiantuntijan on hallittava lisäksi isot kokonaisuudet. Etsimme parhaillaankin ammattitaitoisia järjestelmäasiantuntijoita ja näyttää siltä, että kysyntä ylittää tarjonnan tällä hetkellä”.

Työssäoppiminen on erittäin tärkeä osa nuorten ammatillista koulutusta. Ammattiosaamisen näytöillä opiskelijat osoittavat työssäoppimisjaksojen aikana keskeisen ammatillisen osaamisensa yritysympäristössä. 

”Hyrian kannalta on ensiarvoisen tärkeää löytää hyviä yhteistyökumppaneita eri kokoisista ja eri toimialojen yrityksistä. Tässä yhteistyössä hyödyt ovat molemminpuolisia”, toteaa Veli-Matti Niemelä.

Yhteistyö alueen elinkeinoelämän kanssa takaa sen, että opiskelu Hyriassa on käytännönläheistä ja monipuolista. Kolmivuotinen ammatillinen koulutus tarjoaa opiskelijalle tutkinnon sekä suoran väylän työelämään.

Datanomikoulutus Hyriassa
Hyriassa voi opiskella datanomiksi Hyvinkäällä ja Riihimäellä. Nuorten koulutukseen haetaan yhteisvalinnan kautta 27.2.-16.3.2012. Aikuiskoulutuksen alkaviin koulutuksiin voi tutustua Hyrian kotisivujen koulutuskalenterin kautta.

Lisätietoja aiheesta

Hyria koulutus
datanomi-opiskelija
Aleksi Ravantti
puh. 0400 441 595
aleksi.ravantti(at)windowslive.com

liiketalous, tieto- ja viestintätekniikka alan opettaja
Veli-Matti Niemelä
Puh. 040 330 4637
veli-matti.niemela(at)hyria.fi

GTECH Finland
Sr. Infrastructure Program Manager
Tuukka Paavolainen
+358 9 424 14 903, 040 733 3208
tuukka.paavolainen(at)gtech.com


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.