Ajankohtaista

15.9.2017 17.00

Erinomaista palautetta asiakkailta Hyrian uravalmennuksista

Hyrian uravalmennuksiin osallistuneet ovat arvioinneissaan antaneet erinomaista palautetta valmennuskokonaisuudelle ja omien tulevaisuuden suunnitelmien selkiytymiselle. Tulokset käyvät ilmi 1.1. - 7.9.2017 toteutettujen Hämeen ELY-keskuksen alueen uravalmennusten opiskelijapalautteista.


Uravalmennuksen tavoitteena on omannäköisen urasuunnitelman nuotittaminen. Nuotit voivat tarkoittaa oman alavalinnan kirkastamista, työnhaun laajentamista tai tarvittavan lisäosaamisen hankkimisen suunnitelmaa. Kyseessä on tiivis muutaman viikon kokonaisuus. Erityisen iloinen olen siitä, että 96,3 % asiakkaista kokee valmennuksen onnistuneen hyvin tai erinomaisesti, ja tässä olimme Hämeen alueen paras. Se kertoo siitä, että olemme onnistuneet siinä missä meidän pitääkin, olemme olleet tukena asiakkaiden omien suunnitelmien rakentamisessa ja toteuttamisessa. Hyrian tavoitteita mukaillen haluammekin olla "aktiivisesti lähellä", jokaisen ihmisen kokoisesti ja näköisesti, toteaa koulutuspäällikkö Ulla Lilja.


Poimintoja palautteen tuloksista

Palaute on koottu uravalmennuksista, jotka Hämeen ELY-keskus on ostanut viideltä palveluntuottajalta. Palautteesta käy ilmi, että Hyria ylsi valmennuskokonaisuuden arvioinnissa parhaisiin tuloksiin viiden palveluntuottajan joukossa.

Kahdella osa-alueella Hyria oli toiseksi paras palveluntuottaja: kysymyksen "Valmennuksen päättyessä minulla oli toteuttamiskelpoinen jatkosuunnitelma" hyvin tai erinomaisesti vastausten osuus oli Hyrian valmennukseen osallistujilta 86,4% ja "Valmentajat työskentelivät mielestäni" hyvin tai erinomaisesti vastausten osuus Hyrian valmennukseen osallistujilta 96,3%.

Hyrian tulokset ja palautteet olivat parhaita kahdella neljästä osa-alueesta: "Tilanne työmarkkinoilla valmennuksen päättyessä" kysymykseen vastanneista yhteensä 59,2 % oli joko työssä tai koulutuksessa ja "Mielestäni valmennus onnistui kokonaisuutena" kysymykseen vastanneista yhteensä 96,3 % koki valmennuksen onnistuneen kokonaisuutena joko hyvin tai erinomaisesti.

Mitä on uravalmennus?

Uravalmennuksen tavoitteena on etsiä väyliä sijoittua uudelleen työmarkkinoille joko suoraan tai koulutuksen kautta. 

Uravalmennuksessa:

• kartoitetaan yksilön osaaminen
• selkiytetään ammatinvalinta- ja uravaihtoehtoja
• tutustutaan ammatilliseen ja täydennyskoulutukseen, niihin hakeutumiseen ja opiskelun rahoitusvaihtoehtoihin 
• kehitetään työelämävalmiuksia
• etsitään väyliä sijoittua uudelleen työmarkkinoille joko suoraan tai koulutuksen kautta

Valmennuksiin haetaan TE-toimiston kautta. Lisätietoja palveluista www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonhakijalle/tukea_tyollistymiseen/index.html


Lisätietoja
Ulla Lilja
koulutuspäällikkö, valmentava koulutus
Hyria koulutus
050 412 1111
ulla.lilja(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.