Ajankohtaista

14.10.2010 9.24

”Erilaiset asuntomessut” Asunnottomien yön tapahtuma

Hyvinkään kirkonmäellä, Hämeenkatu 16, sunnuntaina 17.10.2010 kello 18.00 – 24.00

Yhdistyneiden kansakuntien julistamaa köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää 17.10. on Suomessa jo toistakymmentä vuotta vietetty sarjalla erilaisia iltaan ja yöhön sijoittuvia Asunnottomien yö -tapahtumia eri puolilla maata. Tapahtumien tärkein tavoite on huomion kiinnittäminen asunnottomuuteen ja yhteiskunnallisen keskustelun herättäminen siitä. Asunnottomien yö tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon – omaan kotiin.

Tänä vuonna Hyvinkään tapahtuman järjestävät yhteistyössä Hyvinkään Toimari ry, Hyvinkään seurakunta, Hyvinkään helluntaiseurakunta, Pelastusarmeija, Hyria koulutuksen Työmyllyt, A-kiltojen liitto, Hyvinkään A-kilta, Hyvinkään A-klinikka ja Ridasjärven päihdehoitokeskus.

Tapahtuman teemana on ”erilaiset asuntomessut”. Tapahtuma-alueella esitellään erilaisia asumuksia, joissa asunnottomat viettävät öitään. Kirkkomäen männiköstä löytyy kymmenkunta asumusta laavusta, teltasta ja veneestä paperinkeräysastiaan ja autonromuun. Kohteet esitellään asuntomessutyyliin ja niitä pääsee vapaasti tutkimaan. Tavoitteena on tuoda asunnottomien olot näkyviin ja keskusteluun realistisina, ilman ongelman kaunistelua tai kauhistelua. Jokainen kävijä voi sijoittaa itsensä näkemiinsä oloihin ja tavoittaa omia tunnetilojaan.

Tapahtuman ohjelma:

18.00 – 19.00 Yhteiskristillinen Tuomasmessu kirkossa
18.00 – 24.00 Faktaa asunnottomuudesta –näyttely kirkon aulatiloissa

Asuntomessualue avoinna kävijöille, alueen karttoja jaetaan Hämeenkadun varrella sekä kirkon ja Pelastusarmeijan (Donnerinkatu 5) pihoissa.

19.00 – 24.00 Kädentaitopaja kirkon yläsalissa. Pajassa on mahdollisuus omin käsin tehdä jotain asunnottomuus-teemaan liittyvää tai kertoa oma tarinansa asunnottomuudesta.

Hernekeittoa tarjolla kirkon pihassa ja kahvia Pelastusarmeijan tiloissa.

Lisätietoja:
Hyria koulutus
Hyvinkään Työmylly
yksilövalmentaja
Saija Pellikka
Puh. 040 515 0965
saija.pellikka(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.