Ajankohtaista

9.10.2017 8.34

Energiansäästöviikolla tapahtuu Hyriassa 9. - 13.10.

Valtakunnallista Energiansäästöviikkoa vietetään viikolla 41 eli 9. - 13.10.2017 teemalla ”Yhdessä energisempi tulevaisuus”. Kyseessä on 20-vuotisjuhlavuosi. Myös Hyria on taas mukana! http://www.energiansaastoviikko.fi 

Hyriassa energiatietoutta opiskelijoilta opiskelijoille

Luonto- ja ympäristöneuvojaopiskelijat jalkautuvat Energiansäästöviikolla Hyrian eri yksiköihin pitämään energiansäästökatsauksia opiskelijoille. Maanantaina 9.10. opiskelijaryhmä jakautuu kiertämään luokkia samanaikaisesti Karankadulle ja Käräjäkadulle. Tiistaina 10.10. opiskelijat kiertävät luokkia Kauppalankadulla.

Keskiviikkona 11.10. opiskelijaryhmä jakautuu kiertämään luokkia samanaikaisesti Riihimäen Sakonkadulla sekä Hyvinkään luonnonvara-alan yksikössä Uudenmaankadulla. Energiansäästökatsausten avulla Hyrian opiskelijat ja samalla myös luokissa olevat opettajat/kouluttajat osallistetaan laajasti Energiansäästöviikkoon Yhdessä -teeman mukaisesti.

Energiansäästötanssi

Energiansäästötanssin muuvit muistuttavat hauskalla tavalla pieniä energiaa säästäviä tekoja. Juhlavuoden kunniaksi Motiva tarjoaa yhteiset askelmerkit ja helpon koreografian, joka yhdistää Energiansäästöviikon viettäjät eri puolilla Suomea: Valmis musiikki ja koreografia saadaan Motivasta viikolla 38.

Katso myös Hyrian omat vinkkivideot energiansäästöstä:

Valot: https://www.youtube.com/watch?v=Jwnljmb8TRU
Säädöt: https://www.youtube.com/watch?v=W9ZluhWSIxo

Yhdessä opiskelijoiden kanssa pohditaan mm. seuraavia asioita:

  • Miten minä voin vähentää omaa energiankulutustani?

  • Voisinko korvata käyttämiäni materiaaleja tai tavaroita vähemmän ympäristöä kuormittavilla vaihtoehdoilla (vähemmän myrkkyjä)?

  • Onko raaka-aineiden tuhlaaminen järkevää tai edes tarpeellista?

  • Miten energiaa ja materiaaleja voisi käyttää säästeliäämmin ja näin vähentää ai-heutuvia hiilidioksidipäästöjä omalla ammattialallani? Säästäisikö se myös rahaa?


Vähemmällä voi saada enemmän, kun löydetään uusia tapoja toimia!

Lisätiedot:

Juulia Juslin, laatukoordinaattori / kestävän kehityksen koordinaattori
puh. 0400 884 973
juulia.juslin(at)hyria.fi
 
Johanna Hamara, kouluttaja, Luonto- ja ympäristöala
Puh. 050 321 7763
johanna.hamara(at)hyria.fi


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.