Ajankohtaista

18.3.2016 15.19

Eläintenhoidon koulutus jälleen suosituin yhteishaussa

Toisen asteen yhteishaku päättyi 15.3.2016. Alustavien Opintopolusta saatujen tulosten mukaan Hyrian 1043 opiskelupaikkaa haki kaikkiaan 3302 hakijaa, joista ensisijaisia oli 939. Hyriaan ensisijaisesti hakeneita oli 146 viimevuotista vähemmän, joten vetovoimaisuus, 0,9 ensisijaista hakijaa jokaista aloituspaikkaa kohden putosi hieman edellisvuoteen (1,1) verrattuna.

Hyriassa yhteishaun aloituspaikat ovat lisääntyneet lähes sadalla edelliseen vuoteen verrattuna. Samalla alueen peruskoulun päättävien ikäluokat ovat pienemmät kuin aikaisempina vuosina. Vaikka hakujen määrä pieneni, yhteishaun lopputulos oli Hyrian osalta jonkin verran ennakko-odotuksia parempi. Hakijamäärien pieneneminen on valtakunnallinen ilmiö: ikäluokat ovat pienentyneet ja lukiokoulutuksen vetovoimaisuus on kasvanut. Hakijan kannalta tilanne on hyvä, koska opiskelupaikan saaminen on nyt aiempaa varmempaa.

Uusi sisustajan koulutus nousi suosituimpien hakukohteiden joukkoon

Edellisvuosien suosikit pitivät pintansa tänäkin keväänä. Hyrian suosituimpana koulutuksena jatkoi eläintenhoitajan koulutus, jossa peruskoulupohjaisen koulutuksen 22 aloituspaikkaa haki yhteensä 61 ensisijaista hakijaa (vetovoimaluku 2,77) ja ylioppilaspohjaisen koulutuksen 12 paikkaa 29 ensisijaista hakijaa (vetovoimaluku 2,42).  Totuttuun tapaan suosittuja koulutusaloja olivat myös kauneudenhoito-, kulttuuri-  ja turvallisuusalat. Myös uutena koulutuksena Hyvinkäällä alkava sisustajan koulutus veti hyvin ja täyttyy ensisijaisista hakijoista.

Erityinen valopilkku oli kone- ja metallialan perustutkinto, jossa ensisijaisten hakijoiden määrä yli kaksinkertaistui edelliseen vuoteen nähden (21 hakijasta 46 hakijaan). Hyriassa on tehty kohdennettua viestintää ja tiivistä yhteistyötä alueen kone- ja metallialan yritysten kanssa alan vetovoiman parantamiseksi.

Yhteishaun tulokset julkaistaan 16.6.2015

Koulutukseen hyväksytyt saavat valintakirjeen aikaisintaan 16.6.2016. Tulokset julkaistaan myös internetissä niiden hakijoiden osalta, jotka ovat antaneet siihen suostumuksensa hakulomakkeessa. Saatu opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 30.6.2016.

Yhteishaun lisäksi myös muita vaihtoehtoja

Jos nuori jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, on tarjolla monia koulutusmahdollisuuksia. Lisähaku tarjoaa toisen mahdollisuuden niille hakijoille, jotka eivät saaneet opiskelupaikkaa kevään varsinaisessa yhteishaussa. Lisähaussa on mukana sellaisia koulutusohjelmia, joihin on jäänyt vapaita aloituspaikkoja. Lisähaku alkaa 17.6.2016. Lisähaun koulutustarjonnan löytää www.opintopolku.fi  -palvelusta, jonka kautta myös haetaan koulutukseen.

Hakuun tulee myös yhteensä 80 syksyllä alkavaa ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaa VALMA-koulutuksen paikkaa. Koulutuksessa parannetaan opiskeluvalmiuksia, tutustutaan eri koulutusvaihtoehtoihin ja ammatteihin sekä parannetaan arjen taitoja.VALMA:n hakuaika on 24.5.–26.7.2016 ja haku tapahtuu osoitteessa www.opintopolku.fi. 

Onko sinulla jo tutkinto? Hae Hyriaan erillishaussa

Hyrian erillishaku on parhaillaan käynnissä ja tarjolla on 14 tutkintoa. Erillishaku on tarkoitettu jo aiemmin ammatillisen tutkinnon suorittaneille ja se kestää 20.9.2016 saakka. Erillishaun aloituspaikat ovat yksittäisiä opiskelupaikkoja, jotka toteutetaan nuorten koulutuksen ryhmien mukana ja opetus on päiväopetusta. Haku tapahtuu sähköisellä lomakkeella Hyrian nettisivujen kautta osoitteessa www.hyria.fi/erillishaku


Lisätietoja koulutuksista ja niihin hakemisesta saat Hyrian hakutoimistosta:

hakutoimisto@hyria.fi 
puh. 020 690 752 
Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.