Ajankohtaista

7.5.2013 7.00

Asuntomessualueelle nousi omakotitalo Niemelän perheelle RTV:n ja Hyrian yhteistyönä

RTV-Yhtymä Oy, Hyria koulutus Oy sekä Timo ja Pirkko-Liisa Niemelä solmivat kesällä 2012 sopimuksen yhteisesiintymisestä Hyvinkään asuntomessuilla 2013. Talo toimii messujen ajan RTV:n pintamateriaalien esittelykohteena ja Hyrian pintakäsittelijäopiskelijoiden työnäytteenä.

RTV-Pintamateriaalien erikoistalo, kohde nro 5, Myötätuulentie 12
RTV-Pintamateriaalien erikoistalon sisustustuotteet edustavat laajasti nykyaikaisten keraamisten laattojen, tapettien, lattialaminaattien ja parkettien valikoimia. Sisustusmateriaalit on valittu talon perusajatuksen mukaisesti RTV-Yhtymän kattavista valikoimista. Trendikkäät parketit korostavat huonetilojen valoisuutta ja RTV-tapetit antavat huoneille miellyttävää pehmeyttä ja näyttävyyttä. Keraamiset laatat ovat hyvin oleellinen osa Hyvinkään RTV-messutaloa. Saunaosasto on aivan oma lukunsa tyylikkäine laattoineen, samoin pääsisäänkäynnin portaikko. Sisämaalauksissa on käytetty M1-luokiteltuja Eurodecor-maaleja, erityisesti silkinhimmeää Eurodecor-sisustusmaalia ja ulkomaalauksessa Fasad Akvaa pintamaalina.
”RTV-talossa on lisäksi nähtävillä mm. kiinnostavia kylpyhuonekalusteuutuuksia Svedbergsiltä ja IDO:lta, AKA-Kitchen -keittiökalusteita, Mora-hanoja, Kiillon laatoitusjärjestelmä sekä pihakiviä yms. RTV-Yhtymä Oy esittelee totuttuun tapaan tässä kohteessa alan uusimpia tuoteideoita ja toteutustapoja”, kertoo toimitusjohtaja Markku Holm RTV-Yhtymästä.

RTV-Pintamateriaalitalo on tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti myös Hyrian pintakäsittelijäopiskelijoiden oppilastöiden näyttelykohde.

”Kumppanuus on Hyrialle tärkeä juuri työelämäyhteistyön vuoksi. Tässä kohteessa opiskelijat ovat saaneet tuntumaa aitoon työelämäympäristöön. Laatuvaatimukset asetettiin messukohteessa korkealle. Laadun tarkkailuraadissa ovat olleet mukana RTV:n, rakennuttajanja Hyrian edustajat sekä maalitehtaan edustaja. Lisäksi tämä projekti on antanut paljon hyvää näkyvyyttä ja vetovoimaisuutta pintakäsittelyalan koulutukselle  talousalueellamme”, kertoo Hyrian rakennus- ja talotekniikka-alan koulutuspäällikkö Ari Mikkola.

Pintakäsittelyalan perustutkinnon opintoihin liittyviä keskeisimpiä osaamisalueita ovat maalaus ja tapetointi, erilaiset seinäverhoustyöt ja laatoitus. Monipuolisten käsityötaitojen lisäksi alan työtehtävissä vaaditaan koneiden ja laitteiden käyttötaitoja sekä laadunvalvontaan liittyvää osaamista.

Kurkistus rakennuksille juuri nyt
”Hyrian pintakäsittelyalan opiskelijat ovat olleet reippaana täydessä työn touhussa ja innoissaan tästä mahdollisuudesta asuntomessukohteen toteutuksessa”, kertoo Hyrian opettaja Päivi Kalavainen. ”Voimme olla kokonaisuuteen kaikin puolin tyytyväisiä, sillä olemme pysyneet hyvin aikataulussa ja toteuttaneet sovitut asiat jopa etuajassa”, jatkaa Kalavainen.

Viime syksyn aikana opiskelijat saivat julkisivumaalaukset hyvään vaiheeseen. Asunnon sisäpinnat on viimeistelty ja sisällä on nyt pintakäsittelytöiden osalta valmista. Talon julkisivumaalauksien viimeistelytyöt aloitetaan juuri nyt, toukokuun toisella viikolla. Opiskelijoita ovat ohjanneet Hyrian opettajat Päivi Kalavainen ja Alina Mäkimartti sekä työnohjaaja Anu Paso.

Taustaa toimijoista

RTV-Yhtymä Oy – suomalaista perheyrittäjyyttä 61 vuotta
RTV-Yhtymä on maamme selvästi suurin yksityisessä omistuksessa oleva maalien ja pintamateriaalien erikoisliikeketju, joka toimii maahantuojana sekä tukku- ja vähittäiskauppiaana. Ketjun liikevaihto on noin 130 milj. euroa ja henkilökunnan määrä 600. RTV:n omia toimipaikkoja on nykyisin 30 Vaasa – Iisalmi -linjan eteläpuolella. RTV-Yhtymä Oy on Lindblomin perheen täysin omistama yhtiö, joka on perustettu Riihimäellä vuonna 1951. Hyvinkäällä RTV:llä on ollut toimipaikka vuodesta 1967 alkaen.
Hyria tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä useita koulutusvaihtoehtoja yritys- ja yhteisöasiakkaille. Koulutusvalikoimassa on runsaasti eri tutkintoja kaikilta aloilta ja näiden lisäksi aikuisille suunnattuja lyhytkoulutuksia.
Yhteistyö alueen elinkeinoelämän kanssa takaa, että opiskelu on käytännönläheistä ja  monipuolista. Koulutamme osaavaa työvoimaa työelämän tarpeisiin. Toimipisteet sijaitsevat pääsääntöisesti Hyvinkäällä ja Riihimäellä, koulutuksia järjestetään myös valtakunnallisesti.

Lisätietoja

RTV-Yhtymä Oy
toimitusjohtaja Markku Holm, puh. 040 501 5261
hallituksen puheenjohtaja Markus Lindblom, puh. 050 658 99
paikallisjohtaja Pekka Pepér, puh. 0400 484 697
etunimi.sukunimi(at)rtv.fi
www.rtv.fi

Hyria koulutus Oy
rehtori, hyvinvoinnin, rakentamisen ja ympäristön osaamisalue, Eile Särssi, puh. 040 330 5227
koulutuspäällikkö, rakennus- ja talotekniikka-ala, Ari Mikkola, puh. 040 330 5294
opettaja, pintakäsittelyala, Päivi Kalavainen, puh. 050 560 8663
etunimi.sukunimi(at)hyria.fi

Timo ja Pirkko-Liisa Niemelä
piko.niemela(at)aina.net


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.