Ajankohtaista

4.9.2012 10.03

Asuntomessualueelle nousee omakotitalo Niemelän perheelle Hyrian ja RTV:n yhteistyönä

RTV-Yhtymä Oy, Hyria koulutus Oy sekä Timo ja Pirkko-Liisa Niemelä solmivat kesällä sopimuksen yhteisesiintymisestä Hyvinkään asuntomessuilla 2013. Talo toimii messujen ajan RTV:n pintamateriaalien esittelykohteena ja Hyrian pintakäsittelijäopiskelijoiden työnäytteenä.

RTV-Pintamateriaalien erikoistalo

RTV-Pintamateriaalien erikoistalon sisustustuotteet tulevat edustamaan laajasti nykyaikaisten keraamisten laattojen, tapettien, lattialaminaattien ja parkettien valikoimia. Sisustusmateriaalit valitaan talon perusajatuksen mukaisesti RTV-Yhtymän kattavista valikoimista. Trendikkäät parketit korostavat huonetilojen valoisuutta ja RTV-tapetit antavat huoneille miellyttävää pehmeyttä ja näyttävyyttä. Keraamiset laatat ovat hyvin oleellinen osa Hyvinkään RTV-messutaloa. Saunaosasto on aivan oma lukunsa tyylikkäine laattoineen, samoin pääsisäänkäynnin portaikko. Sisämaalauksissa käytetään M1-luokiteltuja Eurodecor-maaleja, erityisesti silkinhimmeää Eurodecor-sisustusmaalia ja ulkomaalauksessa Fasad Akvaa pintamaalina.

”RTV-talossa on lisäksi nähtävillä mm. kiinnostavia kylpyhuonekalusteuutuuksia Svedbergsiltä ja IDO:lta, AKA-Kitchen -keittiökalusteita, Mora-hanoja, Kiillon laatoitusjärjestelmä sekä pihakiviä yms. RTV-Yhtymä Oy esittelee totuttuun tapaan tässä kohteessa alan uusimpia tuoteideoita ja toteutustapoja”, kertoo toimitusjohtaja Markku Holm RTV-Yhtymästä.

RTV-Pintamateriaalitalo on tehdyn yhteistyösopimuksen mukaisesti myös Hyrian pintakäsittelijäopiskelijoiden oppilastöiden näyttelykohde.

”Kumppanuus on Hyrialle tärkeä juuri työelämäyhteistyön vuoksi. Tässä kohteessa opiskelijat saavat tuntumaa aitoon työelämäympäristöön. Laatuvaatimukset on asetettu messukohteessa korkealle, ja yhteistyösopimuksessa onkin sovittu mallikatselmukset eri työvaiheille. Laadun tarkkailuraadissa on mukana RTV:n, rakennuttajan ja Hyrian edustajat, sekä tarvittaessa maalitehtaan edustaja.   Lisäksi tämä projekti antaa paljon näkyvyyttä ja vetovoimaisuutta pintakäsittelyalan koulutukselle talousalueellamme”, kertoo Hyrian rakennus- ja talotekniikka- alan koulutuspäällikkö Ari Mikkola.

Pintakäsittelyalan perustutkinnon opintoihin liittyviä keskeisimpiä osaamisalueita ovat maalaus ja tapetointi, erilaiset seinäverhoustyöt ja laatoitus. Monipuolisten käsityötaitojen lisäksi alan työtehtävissä vaaditaan koneiden ja laitteiden käyttötaitoja sekä laadunvalvontaan liittyvää osaamista.

Kurkistus rakennuksille juuri nyt

Omakotitalon julkisivumaalaukset on aloitettu elokuussa ja sisäpintojakin on päästy jo käsittelemään. Hyrian pintakäsittelyalan opiskelijat ovat täydessä työn touhussa. Opiskelijoita ohjaavat Hyrian opettajat Päivi Kalavainen ja Alina Mäkimartti sekä työnohjaaja Anu Paso.

Taustaa toimijoista

RTV-Yhtymä Oy – suomalaista perheyrittäjyyttä 61 vuotta
RTV-Yhtymä on maamme selvästi suurin yksityisessä omistuksessa oleva maalien ja pintamateriaalien erikoisliikeketju, joka toimii maahantuojana sekä tukku- ja vähittäiskauppiaana. Ketjun liikevaihto on noin 130 milj. euroa ja henkilökunnan määrä 600. RTV:n omia toimipaikkoja on nykyisin 30 Vaasa – Iisalmi -linjan eteläpuolella.

RTV-Yhtymä Oy on Lindblomin perheen täysin omistama yhtiö, joka on perustettu Riihimäellä vuonna 1951. Hyvinkäällä RTV:llä on ollut toimipaikka vuodesta 1967 alkaen.

Hyria tarjoaa ammatillista koulutusta nuorille ja aikuisille sekä useita koulutusvaihtoehtoja yritys- ja yhteisöasiakkaille. Koulutusvalikoimassa on runsaasti eri tutkintoja kaikilta aloilta ja näiden lisäksi aikuisille suunnattuja lyhytkoulutuksia.

Yhteistyö alueen elinkeinoelämän kanssa takaa, että opiskelu on käytännönläheistä ja monipuolista. Koulutamme osaavaa työvoimaa työelämän tarpeisiin. Toimipisteet sijaitsevat pääsääntöisesti Hyvinkäällä ja Riihimäellä, koulutuksia järjestetään myös valtakunnallisesti.

Lisätietoja
sopimuksesta ja yhteistyöstä

RTV-Yhtymä Oy
toimitusjohtaja Markku Holm, puh. 040 501 5261
hallituksen puheenjohtaja Markus Lindblom, puh. 050 658 99
paikallisjohtaja Pekka Pepér, puh. 0400 484 697
etunimi.sukunimi(at)rtv.fi
www.rtv.fi

Hyria koulutus Oy
toimitusjohtaja Jarno Tuimala, puh. 040 726 5346
apulaisrehtori, rakentamisen ja ympäristön osaamisalue Eile Särssi, puh. 040 330 5227
koulutuspäällikkö, rakennus- ja talotekniikka-ala Ari Mikkola, puh. 040 330 5294
etunimi.sukunimi(at)hyria.fi
www.hyria.fi

Timo ja Pirkko-Liisa Niemelä
piko.niemela(at)aina.net


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.