Ajankohtaista

25.9.2017 10.12

Ammattitaidon MM-kilpailuihin Abu Dhabiin kaksi Hyriasta valmistunutta kilpailijaa

Suomen ammattitaitomaajoukkue kilpailee eri alojen MM-mitaleista Abu Dhabissa Arabiemiraateissa 14.–19.10.2017. Suomea edustaa kilpailussa 27 nuorta osaajaa, jotka kilpailevat 24 eri lajissa. Edustajat on valittu avoimilla karsintakilpailuilla. Kilpailun ikäraja vaihtelee lajeittain. Useimmissa lajeissa osallistujat ovat korkeintaan 22-vuotiaita. Joukkueen nuorista osa opiskelee, osa on ollut jo pidempään työelämässä.

Abu Dhabin kilpailuun osallistuu lähes 1300 nuorta 58 maasta. Lajeja on yli 50. Jokaisen kilpailulajin suoritus kestää neljä päivää, joiden aikana tehdään lajista riippuen joko useita pieniä tehtäviä tai yksi isompi työ. Nelipäiväinen kilpailu-urakka mittaa paitsi ammatillista osaamista myös henkistä ja fyysistä kestävyyttä, joita joukkueen nuoret oppivat ylläpitämään maajoukkueleireillä.

Hyriasta koneistajiksi valmistuneet Eemi Saloranta ja Eetu Runne edustavat Suomea konepajatekniikka-lajissa. Kilpailussa kolmen hengen tiimi valmistaa sähkökäyttöisen laitteen. Eemi on kotoisin Riihimäeltä ja Eetu asuu Hausjärvellä.

Eemi Saloranta on jo kokenut kisaaja, hän voitti EM-kultaa CNC-jyrsintälajissa joulukuussa  2016 Göteborgin EuroSkills-kilpailuista. Hän on kilpaillut myös Taitaja2013:ssa, missä saavutti viidennen sijan. Taitaja2015:ssä Eemi treenasi tulevaa EuroSkillsiä varten harjoituskilpailussa Liechtensteinin kilpailijaa vastaan. Eetu Runne kuuli mahdollisuudesta osallistua WorldSkills-kilpailuun tiiminsä Eemiltä ja innostui ajatuksesta saman tien. Työssään CNC-jyrsijänä Eetu suunnittelee ja valmistaa kilpa-autojen osia.

“Olemme treenanneet kilpailua varten Eetun kanssa tiiviisti. Oulusta oleva tiimin jäsen Tapio Immonen vastaa erityisesti laitteen sähköistyksestä ja me keskitymme koneistukseen. Lisäksi olemme kokoontuneet joukkueen kanssa maajoukkueleireille, joista on saatu eväitä henkiseen valmentautumiseen.” Eemi odottaa MM-kilpailusta menestystä: ”Toiveet ovat korkealla. Kyllä sinne lähdetään kultaa hakemaan!”

Lisätietoja: Hyria koulutus, toimitusjohtaja Pekka Vaittinen, pekka.vaittinen(at)hyria.fi, puh. 040 749 3816

Maajoukkueen verkkosivut: www.ammattitaitomaajoukkue.fi
Maajoukkueen Facebook-sivu: www.facebook.com/ammattitaitomaajoukkue/  
Seuraa Eemin ja Eetun treenejä Instagramissa: www.instagram.com/eemanufacturing/  

EuroSkillsMitalistit

Eemi Saloranta voitti EM-kultaa Göteborgissa


Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.