Ajankohtaista

25.10.2017 10.29

Aku Hirviniemi, Janne Kataja ja tubettaja Selma Takala kampanjoivat luonnonvara-alan puolesta - myös Hyria mukana kampanjassa

Luonnonvara-ala on huolissaan suomalaisen maatalous- ja puutarha-alan tulevaisuudesta. Alalle pitäisi saada tulevaisuudessakin opiskelijoita ja sitä kautta työntekijöitä, jotta kotimainen ruuantuotanto säilyy vahvana.

 

17 luonnonvara-alan oppilaitosta, MTK ja Luonnonvara-alan johtajat ry kampanjoi alan houkuttelevuutta tunnetuilla kasvoilla. Mukana kampanjassa ovat näyttelijät Aku Hirviniemi, viihde-alan monitaituri Janne Kataja ja suosittu tubettaja BySelma eli Selma Takala.


"Haluamme nostaa kampanjalla kotimaisen ruokatuotannon ja -ketjun arvostusta. Kaikilla hyvinvointivaltioilla on todella vahva oman ruuan tuotanto. Meillä Suomessakin näin on vielä toistaiseksi. Ruokaketjuun on saatava jatkossakin hyviä ammattilaisia varmistamaan toimialan työskentelyä," sanoo Hyrian koulutuspäällikkö Hillevi Koivusalo.


Markkinointikampanja on suunnattu 13 - 22 -vuotiaille nuorille. Aku Hirviniemen ja Janne Katajan tähdittämät viisi videota löytyvät Luonnosta ammatiksi YouTube-kanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/channel/UCT6RqlMdtj0HDQ1xjmj0jLQ.  Myös Hyria jakaa niitä syksyn aikana omissa kanavissaan.

Tubettaja BySelma julkaisee omalla kanavallaan videon, jossa hän kokkaa helppoa ruokaa kotimaisista raaka-aineista ja kertoo samalla luonnonvara-alasta. BySelmalla on yli 43 000 seuraajaa. BySelman video löytyy 22.10. alkaen osoitteesta https://www.youtube.com/user/Selmanblog. Lisäksi toteutetaan laaja Instagram-mainoskampanja.

Kiinnostus alaan Suomessa vähentynyt

 

"Luonnonvara-alan koulutuksilla on Hyriassa pitkät perinteet ja opiskelijoita riittää. Kuitenkin yleisesti kriittisyys suomalaista alkutuotantoa kohtaan on lisääntynyt. Kotimaisen tuotannon korvaavien elintarvikkeiden, kuten kookosmaidon, soijamaidon ja soijan, kulutus kasvaa koko ajan," kertoo Koivusalo.

 

Luonnonvara-alan johtajat haluavat herättää keskustelua siitä, onko parempi, että tuotteet tulevat ulkomailta, jolloin ei voida taata laatua toisin kuin kotimaisissa tuotteissa. He haluavat myös vedota puhtauteen ja turvallisuuteen sekä työpaikkoihin, joita ala tarjoaa.

 

"Vaikka Suomi on pohjoinen maa, meillä on ehdottomasti oltava omaa ruokatuotantoa.  Maatalous- ja puutarhatuotanto tarvitsee jatkossakin osaavia ihmisiä," painottaa Hillevi Koivusalo.

 

Tutustu Hyrian monipuolisiin luonnonvara-alan koulutuksiin:


Lisätietoa:

Hyria koulutus, koulutuspäällikkö Hillevi Koivusalo

hillevi.koivusalo(at)hyria.fi

050 387 3933Palaa otsikoihinKäytämme evästeitä parantaaksemme sivuston toimintaa sekä mainonnan kohdentamiseen. Käyttämällä sivustoa hyväksyt evästeiden käytön.